Ron Paul wil Amerikaanse economie hervormen: kans voor Bitcoin?

Voormalig Amerikaanse presidentskandidaat Ron Paul uit openlijk zijn kritiek op het beleid van de Federal Reserve. Hij keurt het bijdrukken van duizenden miljarden dollars af als maatregel tegen de gevolgen van het corona pandemie. Is dit een (onbedoelde) roep naar Bitcoin?

Amerikaanse centrale bank

In een reeks tweets sprak Paul vorige week zijn ongenoegen uit over de tactiek van de Amerikaanse centrale bank om geld bij te drukken. De balans bereikte recent het bedrag van 6.600 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger van Texas zei dat de 'nepeconomie' van de Fed is gebarsten. Hij beweert dat zelfs een rally op de aandelenmarkt de 'schade' niet meer zal kunnen verdoezelen.

Paul waarschuwde ook voor politici die het coronavirus gebruiken (of: misbruiken). Volgens hem is het COVID-19 virus 'minder dodelijk dan de seizoensgriep' en gebruikt de politiek het als excuus voor het fiscaal onverantwoordelijke gedrag.

Hij vervolgt zijn klaagzang door het beleid van de Fed "on-Amerikaans" te noemen en beweerde dat het micromanagement van de economie door de centrale bank is "mislukt". Hij pleitte voor een totale wederopbouw van de Amerikaanse economie. Daarbij komt ook het bestuursorgaan er niet goed van af.

Volgens hem moet het beeld van de 'Amerikaanse ideologie van vrijheid' en sound money practices terugkomen.

Bitcoin

Zonder dat Paul het door heeft beschrijft hij (deels) het gedachtegoed dat de Bitcoin community aanhangt. Bitcoin is namelijk het eerste digitale goed dat niet de printen is. Hoe dat kan, lees je in dit artikel waar in beginners taal het double spending probleem is uitgelegd.

En het micromanagement binnen het ecosysteem vindt iedere twee weken plaats. Dan past de moeilijkheidsgraad van het minen zich namelijk automatisch aan. Zo blijft het netwerk van nodes gekalibreerd en zijn bailouts om miners te redden niet nodig.

Het volgens hem Amerikaanse idee van liberty sluit wederom aan bij Bitcoin. Je bent vrij om jouw BTC naar iemand toe te sturen. Het is censorship resistant en je bent niet afhankelijk van derde partijen.

Ron Paul is overigens bekend met het digitale fenomeen. In een interview met CNN in 2013 (!) al sprak hij er al over. "Als de dollar valt, is Bitcoin een van de alternatieven."

Tot slot: ben je nog geen onderdeel van onze gezellige Telegram chat? Neem eens een kijkje en praat gezellig mee.