Noodpakket Amerika: $6.000.000.000.000. Bitcoin (BTC) lacht in vuistje?

Met man en macht wordt er bij de centrale banken getracht om de economie te redden met allerlei maatregelen. De afgelopen weken hebben we al meerdere tools gezien die door bijvoorbeeld door de Federal Reserve zijn ingezet. Van het verlagen van de rentes tot het pompen van ‘nieuw geld’. Het zijn allemaal redenen waarom Bitcoin (BTC) is bedacht. Maar vannacht kwam de Fed met een nieuwe maatregel: $6 biljoen dollar.

Federal Reserve: 6.000 miljard dollar erbij

Het totale pakket dat is gepresenteerd komt neer op een $2.000 miljard dat direct beschikbaar is en $4.000 miljard in ‘Federal Reserve lending power’. Het gaat in totaal dus om $6.000 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn bizarre getallen. Anthony Pompliano, partner bij investeringsfonds Morgan Creek merkt op dat je met dit geld 48 keer de complete marktkapitalisatie van Bitcoin op kunt kopen.

Ook The Moon probeert dit getal te vangen. Stel je voor dat je iedere seconde $1 krijgt. Dan zou je over 32 jaar miljardair zijn. En in zo’n geval zou je 32.000 jaar moeten wachten voordat je miljardair bent.

De Federal Reserve maakt dus zomaar even geld vrij wat je door de orde van grootte niet voor kunt stellen. Die $6 biljoen dollar is gelijk aan $6.000 miljard, wat net zo veel is als $6.000.000.000.000!

Voor Charles Edwards zijn dit 6 biljoen redenen om Bitcoin te kopen.

Er worden al direct memes gemaakt over deze bizarre getallen. Brrrr.

Het vrijmaken van extra geld leidt tot inflatie van de valuta. De geschiedenis heeft aangetoond dat de eerste jaren van inflatie nog geleidelijk gaan, maar dat áls er toenemende inflatie komt (die wordt getriggerd door bijvoorbeeld een Coronacrisis), hyperinflatie op de loer ligt.

Ook CZ, de frontman van cryptobeurs Binance, doet een duit in het zakje. Hij filosofeert hoeveel geld er nodig is om BTC naar $100.000 te krijgen.

Ben Verret deelt het bekende plaatje van de hyperinflatie die 100 jaar geleden plaatsvond in Duitsland.

Het is maar net hoe je de maatregelen ziet. Als redmiddel van de economie, zoals dit vaak in de media wordt gebracht, of als injectie van niet geld om oud ‘leeg’ geld te redden.

Bankrun voorkomen

Daarnaast roept de FDIC, Federal Deposit Insurance Corporation, op om als Amerikaan niet jouw geld van een bank te halen. Ze willen koste wat kost een bankrun voorkomen. Zouden ze niet voldoende geld hebben om aan ieders wensen te kunnen voldoen? Ze benadrukken dat geld bij een bank veilig staat.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het laatste wat je moet doen is jouw geld bij een bank weghalen, door te denken dat het ergens anders veiliger is.”[/penci_blockquote]

Het prachtige van Bitcoin is dat je én geen banken hebt én geen geprint geld dat je ergens tekort gaat komen. De maatregelen van de afgelopen weken zijn een prachtig voorbeeld (en katalysator) dat de noodzaak van Bitcoin in kaart brengt.

Bijprinten van geld, het vertrouwen van banken, bailouts en een haperend vertrouwen in de overheden. Het zijn allemaal redenen die heenwijzen richting Bitcoin. Bitcoin ontstond namelijk tijdens een crisis, overleeft deze crisis (hopelijk) en bloeit na een crisis. Lees ook deze column over de positie van Bitcoin in de financiële malaise.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over al het nieuws!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC