Bitcoin dollar BTC

Bitcoin beurs LGO Markets biedt korte leningen aan voor handel

LGO Markets kiest een opmerkelijke aanpak om klanten op hun bitcoin (BTC) beurs tegemoet te komen. Klanten kunnen handelen op de beurs zonder geld te storten. De handelaren, voornamelijk hedgefondsen, krijgen een krediet die ze later terug moeten betalen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Miljoenen krediet

De klanten van de beurs kunnen tot ‘miljoenen’ per dag krijgen. Aan het eind van de dag moeten zij dit bedrag weer terug betalen.

Je kunt je overigens niet zomaar aanmelden en even met een paar miljoen aan de slag gaan. De klanten moeten namelijk een streng proces doorlopen, vertelt CEO Hugo Renaudin aan CoinDesk. LGO heeft momenteel meer dan 50 klanten in 20 landen.

Renaudin legt de stap uit: ”Klanten hoeven geen fondsen meer te parkeren op het platform, er is geen risico van een hack, het is schaalbaar en een flexibele manier van financieren.”

Normale gang van zaken

In de traditionele wereld van financiële markten is deze constructie niets nieuws, maar in de wereld van bitcoin is dit nieuw. Matt Trudeau, chief product en strategy officer van ErisX, zegt dat dit nodig is om het risico bij klanten weg te halen. ErisX is een concurrent van LGO.

We elimineren het settlementrisico voor de andere partij. Dit betekent ook dat partijen op onze beurs met vertrouwen kunnen handelen met elkaar.”

Matt Trudeau

Tijdens de lancering van de bitcoin beurs in maart 2019 was het model nog heel anders: het idee was eigenlijk compleet het tegenovergestelde van dit systeem. LGO wilde klantenfondsen niet vasthouden en mensen hun bitcoin zelf laten beheren.

Maar volgens Renaudin wilde grote klanten geen gedoe met bitcoin in eigen beheer nemen. Zij wilde graag de boel bij hun beurs stallen.

Financieren

Waar komt het geld van LGO dan vandaan? LGO hield in 2018 een token sale (en haalde daarbij 3.600 BTC op) en leent ook geld bij. Dat geld wordt geleend van traditionele banken, maar ook van crypto partijen die geld uitlenen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!