430.000 nieuwe Bitcoin adressen met meer dan 0.01 BTC

Met een stijging van ruim 430.000 nieuwe BTC adressen met minstens 0.01 BTC er op is het netwerk dit jaar goed gestart. 0.01 BTC is op het moment van schrijven zon $68.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het maken van nieuwe adressen is gratis en je kunt dat ongelimiteerd doen. Sterker nog: het is aan te raden elk adres maar voor één bitcoin transactie te gebruiken.

De stijging zegt niet direct iets over het aantal nieuwe gebruikers op het netwerk, maar het kan wel een indicator zijn.

Bitcoin adressen. Data via Glassnode.com

430.000 nieuwe Bitcoin adressen met meer dan 0.01 BTC

Stijging

Aan het begin van 2020 waren er zon 7.8 miljoen adressen met een saldo van 0.01 bitcoin. Dat is goed te zien in bovenstaande grafiek. In januari en februari bleef dat nummer ongeveer gelijk, maar daarna begon de stijging.

In de grafiek is ook te zien dat de prijs van BTC een duikvlucht maakte, maar dat lijkt de interesse in bitcoin niet pijn te doen.

Een paar dagen geleden bereikte deze statistiek de voorlopige piek: 8.2 miljoen adressen met 0.1 BTC of meer. Een stijging van 5% in een maand.

De rijkere bitcoiners lijken ook klaar voor dit jaar, er staat een record aantal bitcoin whales te wachten op de halving. 1.850 partijen met meer dan 1.000 BTC zijn actiever dan eerst. Ook deze data komt van Glassnode.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...