Bitcoin BTC update koers prijs analyse TA

430.000 nieuwe Bitcoin adressen met meer dan 0.01 BTC

Het aantal bitcoin (BTC) adressen waar 0.01 BTC of meer op staat is de afgelopen 90 dagen flink gestegen. Glassnode Insights houdt het bitcoin netwerk in de gaten en verzamelt allerlei statistieken op hun platform.

Meer actieve bitcoin adressen?

Met een stijging van ruim 430.000 nieuwe BTC adressen met minstens 0.01 BTC er op is het netwerk dit jaar goed gestart. 0.01 BTC is op het moment van schrijven zon $68.
Het maken van nieuwe adressen is gratis en je kunt dat ongelimiteerd doen. Sterker nog: het is aan te raden elk adres maar voor één bitcoin transactie te gebruiken.
De stijging zegt niet direct iets over het aantal nieuwe gebruikers op het netwerk, maar het kan wel een indicator zijn.

 

Bitcoin adressen. Data via Glassnode.com

Stijging

Aan het begin van 2020 waren er zon 7.8 miljoen adressen met een saldo van 0.01 bitcoin. Dat is goed te zien in bovenstaande grafiek. In januari en februari bleef dat nummer ongeveer gelijk, maar daarna begon de stijging.

In de grafiek is ook te zien dat de prijs van BTC een duikvlucht maakte, maar dat lijkt de interesse in bitcoin niet pijn te doen.

Een paar dagen geleden bereikte deze statistiek de voorlopige piek: 8.2 miljoen adressen met 0.1 BTC of meer. Een stijging van 5% in een maand.

De rijkere bitcoiners lijken ook klaar voor dit jaar, er staat een record aantal bitcoin whales te wachten op de halving. 1.850 partijen met meer dan 1.000 BTC zijn actiever dan eerst. Ook deze data komt van Glassnode.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!