Bitcoin miner Riot Blockchain verhuist deel machines naar New York

Riot Blockchain, één van de weinige beursgenoteerde bitcoin (BTC) miners in Amerika, heeft een samenwerking gesloten met ‘crypto’ datacenter Coinmint in New York.

Bitcoin miner verplaatst capaciteit

Dat betekent dat de firma uit Colorado een deel van haar mining capaciteit verplaatst van Oklahoma City naar een energiecentrale van Coinmint in New York. In een verklaring laat het mining bedrijf weten dat het met de verhuizing kan besparen op de elektriciteits – en onderhoudskosten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In februari maakte Riot Blockchain bekend dat het 1.067 S17 Pro Antminers van Bitmain heeft gekocht. Eind vorig jaar kocht de firma ook al 4.000 miners van Bitmain in een deal ter waarde van $6,35 miljoen.

Met andere woorden: in aanloop naar de bitcoin halving in mei heeft de firma fors uitgebreid (+240% aan capaciteit). Ze hebben hun beurs RiotX verkocht en focussen ze zich nu volledig op het delven van bitcoin. Uit het jaarverslag blijkt dat de firma 6,7 miljoen dollar bruto omzet heeft gegenereerd met mining in 2019.

Coinmint bestiert een crypto datacenter met naar verluidt een capaciteit van 435 megawattpiek. In 2016 is een oude aluminiumsmelter omgebouwd tot datacenter. Ze maken gebruik van waterkracht en windstroom voor het genereren van elektriciteit.

Coinmint is niet te verwarren met Greenidge Generation, die een andere energiecentrale bestiert in New York en onlangs in het nieuws was. Zij maakten bekend dat ze al tot 30 procent van zijn hashrate heeft verkocht aan institutionele kopers.

Bitcoin netwerk

De rekenkracht van het bitcoin netwerk is onlangs weer met 15% gestegen, na een flinke dip in de maand maart. Ook de moeilijkheidsgraad nam met 7% toe. Dat betekent dat het voor miners weer wat lastiger is om nieuwe blocks te vinden.

Op 14 april lag de hashrate op 114 terahash per seconde, volgens de database van Blockchain.com.

De hashrate is een optelsom van alle rekenkracht van de miners op het bitcoin netwerk. Het is een indicator om te bepalen hoe krachtig een netwerk is.

Je hebt immers meer computerkracht nodig om het netwerk aan te vallen wanneer de totale aanwezige hardware krachtiger wordt.

Stijgt de hashrate, dan is er meer mining power nodig om nieuwe bitcoin blocks te vinden. Miners hebben een simpel doel: bitcoin verdienen door het vinden van een block.

Bitcoin miner Riot Blockchain verhuist deel machines naar New York

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...