bitcoin BTC Galaxy hedgefonds

4 Bitcoin (BTC) ondernemers in lijst met miljardairs van Forbes

Vier bitcoin (BTC) ondernemers staan in de Forbes 2020 global billionaires list. Samen zijn zij goed voor een waarde van $8.7 miljard.

Miljarden

Bitmain oprichter Micree Zhan en Jihan Wu staan op de lijst. Zij stonden aan de wieg van Bitmain, jaren lang het meest dominantie bedrijf op het gebied van bitcoin mining hardware. Zhan is een slordige $3.3 miljard waard volgens Forbes. Wu moet het doen met $1.8 miljard.

Mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, staat ook in de lijst met een waarde van $2.6 miljard. Hij hoort niet in het lijstje met bitcoin ondernemers, maar hij is met Ripple (XRP) wel actief in de industrie.

Brian Armstrong is de CEO van Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs. Forbes schat zijn waarde in op $1 miljard, hij haalt dus net de lijst.

Kleingeld

De bitcoin industrie groeit gestaag en er gaat steeds meer geld in om. Recentelijk kocht de beurs Binance nog de grootste website uit de industrie: CoinMarketCap werd voor $300-400 miljoen overgenomen.

Toch zijn de miljardairs uit de industrie nog ver verwijderd van de rijkste personen op aarde. Jeff Bezos van Amazon staat met $113 miljard op de eerste plek. Hij heeft een groter eigen vermogen dan namen als Bill Gates en Warren Buffett.

Twee namen uit de industrie missen in dit lijstje. Forbes publiceerde in 2018 een lijst met de rijkste mensen in de crypto industrie. Joseph Lubin, oprichter van ConsenSys (die een flinke vinger in de pap hebben bij Ethereum) en Changpeng Zhao van Binance werden daar nog ruim boven $1 miljard geschat.

Volgens Forbes was Lubin in 2018 $1-5 miljard waard, terwijl de waarde van Zhao op $1.1-1.2 miljard werd geschat.

De Global Rich List vanuit China bevatte eerder dit jaar nog zes ondernemers uit de crypto industrie die een waarde van $1 miljard of meer vertegenwoordigden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!