bitcoin BTC update koers

Bitcoin knalt door naar $9.400 en stijgt 20%, volumerecord voor Binance

Vannacht is de prijs van Bitcoin weer flink doorgeschoten richting de $10.000. Waar de koers van BTC gisterenochtend nog rond de $7.800 schommelde, zijn we inmiddels boven de $9.300 aangekomen.

De exacte prijs is op dit moment $10,508.06.  Dat is 0.91% dan 24 uur geleden.

Bitcoin prijs

Daarmee is Bitcoin weer boven de $9.000 en kon de Vegeta meme weer uit de kast gehaald worden.

De vorige keer dat Bitcoin ongeveer even duur was, was in februari dit jaar. Toen stond de koers een kort poosje boven de $10.000.

De enorme koersdip van nog geen twee maanden geleden (van de nacht op 12-13 maart) naar $3.850 is weer helemaal teniet gedaan. Daarnaast ligt de prijs weer helemaal in lijn met het (eerste) Stock-to-Flow model van PlanB.

Op Digitalik kun je live volgen hoe het er mee staat. PlanB kwam eerder deze week echter met een nieuwe versie van dit model: Stock to Flow Cross Assets (S2FX). Dit model voorspelt een nóg hogere prijs dan eerder genoemde: $288.000 in eind 2024. Deze live chart kun je hier volgen.

De candle van gisteren betrof er een van meer dan $1.000. De nieuwe candle van vannacht opende op ~$8.800 en ook deze is dus al flink de lucht in geschoten.

Timothy Peterson heeft direct uitgezocht hoe de markt de vorige keren reageerde na zulke bizarre daily candelsticks. Volgens de geschiedenis staan we over een week 5% lager en over een maand ruim 20% lager. Kijken we naar de ‘average bitcoin return‘ over 90 dagen, staan we volgens zijn data 38% lager.

Door deze stijging laat Bitcoin de ‘concurrentie’ enorm achter zich. Waar andere assets en indici enorm moeite hebben om het hoofd boven water te houden in deze corona crisis, staat bitcoin bijna 30% hoger dan begin dit jaar!

CryptoTwitter gaat door deze stijging helemaal los in de richting van goldbug Peter Schiff. Anderhalve maand geleden voorspelde de criticaster nog dat Bitcoin in waarde zou halveren. Inmiddels is het omgekeerde de realiteit.

Handel in bitcoin bij één van de grootste beurzen ter wereld

Binance record

Verder meldden we gisteren ochtend nog dat Binance een poosje offline moest door een DDoS aanval. Desondanks, wist de cryptobeurs een nieuw volumerecord neer te zetten.

Het oude record van de exchange werd gemaakt op januari 2018. Waar Binance gisteren in de vroege ochtend dus plat lag (toen de koers nog relatief rustig omhoog ging), was het Coinbase dat de druk later op de dag niet aan kon.

Ook Kraken had last van de enorme toestroom van retail beleggers.

Kom tot slot ook eens langs in onze Telegram chat waar de prijsstijgingen met veel enthousiasme worden ontvangen. Praat gezellig mee!

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!