bitcoin btc koers prijs

Bitcoin (BTC) Update: Koers boven $7.000, wordt het een groen weekend?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) weekupdate.

BTC heeft weer een bewogen week achter de rug. Ondanks een leuke rally kwam er wat de klad in de laatste dagen. Laten we snel kijken hoe bitcoin het er vanaf heeft gebracht deze week.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Eerst naar de weekgrafiek hieronder. Op de weekly chart zien we dat BTC nu is aangekomen op een resistance van de 8/21ema zone in combinatie met 100sma (gele lijn).

Ook zien we prijs resistance levels iets hoger rond $7.500 tot $7.800 én afnemend volume. Het lijkt er dus op dat dit voor nu even teveel van het goede is.

Zodra we boven de $7.800 gaan sluiten, kan dit sentiment gaan draaien, maar vooralsnog lijkt me een retrace vanaf maximaal $7.800 op z’n plaats.

De mid/long term gaat zijwaarts Moving Average (MA) technisch gezien. Puur gezien zijn op de 200sma weekly nog steeds bullish. Veel mixed signals dus op dit moment.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Snel verder naar de daily hieronder te zien.

Op de daggrafiek blijft deze op de korte termijn trend 8/21ema gewoon bullish. Dat komt mede doordat er gisteren toen er een mooie reversal candle gesloten is. Nadat BTC toch even onder de 21ema zakte. Wat dus een bearish signaal was.

Het heeft zich dus goed hersteld. Zoals jullie kunnen zien is deze candle ook direct gesloten boven de 50sma, wat op relatief korte termijn bullish is. Zaak is nu om de vorige high te breken om zo de bullish short trend door te pakken.

Voor de langere termijn blijft BTC op de daily toch wel bearish. De kans is groot dat er tot $7.800 stijging in zit en daarna een zijwaartse markt ingezet wordt.

Gezien de 100/200sma lijnen zit daar in combinatie met $7.800 vrij veel resistance. Ook ligt dit volledig in lijn met de weekly, welke op de korte termijn dus de meeste resistance daar heeft.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Verder intraday op de H4 checken we hieronder.

De intraday H4 chart geeft vooral consolidatie/zijwaartse markt weer. De MA lijnen beginnen dwars door elkaar te lopen, dan weet je dat je als trader het beste even de kat uit de boom kijkt. Ook mede omdat het nu precies tussen twee prijslevels beweegt.

De prijs staat boven alle MA lijnen dus dat is bullish, alleen het beste is nu om intraday vooral niet te gaan gokken. Support ligt hier rond $6.600, resistance op $7.300 tot $7.400.

Ik laat het voor nu even om BTC richting te laten kiezen.

“Gemengde signalen”

De conclusie: mixed signals als je de verschillende timeframes tegen elkaar wegzet.

Op de hogere timeframes loopt het hier tegen vrij veel resistance aan in een bullish long trend. Op de kleinere timeframes valt er nog een slagje omhoog te maken in een markt met hoge volatiliteit.

Voor verdere updates check hieronder hoe je ons verder kunt bereiken.

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan t.me/CryptoCurrencyNederland op Telegram.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!