bitcoin btc update prijs koers

Bitcoin (BTC) update: gaat de koers stijgen naar $7.450 dit weekend?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs iets boven $6.800. Wat zijn de verwachtingen op de korte termijn? Elroy Ryon van Het Crypto Huis neemt de belangrijkste grafieken door.

Bitcoin (BTC) daggrafiek 

Op het dagelijkse tijdframe heeft Bitcoin zeer sterk gesloten de afgelopen dagen. Wat ik vooral in kaart wil brengen is dat Bitcoin gisteren wist te sluiten boven de EMA-21.

Stel dat we dat vanavond nog eens kunnen doen, dan kunnen wij een groen weekend tegemoet zien is mijn verwachting. Met wellicht de $7.450 of misschien zelfs de $7.800 voor ogen. De reden hiervan is, is dat ook het 4 uur tijdframe er sterk en positief uitziet.

BTC daggrafiek

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Wat als wij vanavond sluiten onder de $6600?

Dat is mijn ogen een bearish scenario en dan is de sluiting boven de EMA-21 op het dagelijkse tijdframe niet bevestigd. Wanneer wij dit dus niet behalen, begin ik echt weer in mijn berenvel te kruipen en kunnen wij weer de $5.800 of zelfs veel lager gaan opzoeken.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Ook het 4 uur tijdframe oogt sterk! Zo wist Bitcoin afgelopen 8 uur ook twee keer te sluiten boven de EMA-200. Dit is een positief en sterk signaal!

Zolang wij 4 uur sluitingen zien boven het level van $6.700 is het voor mij sterk en positief op het midi tijdframe. Ook de EMA-21 (4H) en EMA-55 (4H) zijn mooi omhoog gericht.

Ook is er een triangle waar te nemen op het 4 uur tijdframe en voor zover ik, op het moment van schrijven, kan waarnemen ziet het er ook op basis van de triangle sterk en positief uit, zolang wij 4 uur sluiting zien boven de aangegeven groene support lijnen.

Support levels (dollars)

  • 6.800 (short term)
  • 6.650 (short term)
  • 6.400 (short term)
  • 6.150 (short term)
  • 5.500 (short term)

Resistance levels

  • 7.050 – (short term)
  • 7.300 – (short term)
  • 7.500 – (short term)
  • 7.800 – (mid term)

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Bitcoin verder deze week 

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe wij sluiten vandaag. Sluiten wij opnieuw boven de EMA-21(D), wat ligt rond het prijsniveau van $6.650, dan ziet het er positief en groen uit voor dit weekend met misschien wel target als $7.500 en $7.800 op de tafel.

Verliezen wij de $6.600 op het dagelijkse tijdframe, of wellicht al op het 4 uur tijdframe de $6.700. Dan moeten wij ons zorgen beginnen te maken.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Ook zijn we actief op Youtube en kun je ons cursusaanbod bekijken op onze website.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!