Bitcoin (BTC) update: gaat de koers stijgen naar $7.450 dit weekend?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs iets boven $6.800. Wat zijn de verwachtingen op de korte termijn? Elroy Ryon van Het Crypto Huis neemt de belangrijkste grafieken door.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe heeft Bitcoin zeer sterk gesloten de afgelopen dagen. Wat ik vooral in kaart wil brengen is dat Bitcoin gisteren wist te sluiten boven de EMA-21.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stel dat we dat vanavond nog eens kunnen doen, dan kunnen wij een groen weekend tegemoet zien is mijn verwachting. Met wellicht de $7.450 of misschien zelfs de $7.800 voor ogen. De reden hiervan is, is dat ook het 4 uur tijdframe er sterk en positief uitziet.

Bitcoin (BTC) update: gaat de koers stijgen naar $7.450 dit weekend?

Wat als wij vanavond sluiten onder de $6600?

Dat is mijn ogen een bearish scenario en dan is de sluiting boven de EMA-21 op het dagelijkse tijdframe niet bevestigd. Wanneer wij dit dus niet behalen, begin ik echt weer in mijn berenvel te kruipen en kunnen wij weer de $5.800 of zelfs veel lager gaan opzoeken.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Ook het 4 uur tijdframe oogt sterk! Zo wist Bitcoin afgelopen 8 uur ook twee keer te sluiten boven de EMA-200. Dit is een positief en sterk signaal!

Zolang wij 4 uur sluitingen zien boven het level van $6.700 is het voor mij sterk en positief op het midi tijdframe. Ook de EMA-21 (4H) en EMA-55 (4H) zijn mooi omhoog gericht.

Ook is er een triangle waar te nemen op het 4 uur tijdframe en voor zover ik, op het moment van schrijven, kan waarnemen ziet het er ook op basis van de triangle sterk en positief uit, zolang wij 4 uur sluiting zien boven de aangegeven groene support lijnen.

Bitcoin (BTC) update: gaat de koers stijgen naar $7.450 dit weekend?

Support levels (dollars)

Resistance levels

Bitcoin verder deze week

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe wij sluiten vandaag. Sluiten wij opnieuw boven de EMA-21(D), wat ligt rond het prijsniveau van $6.650, dan ziet het er positief en groen uit voor dit weekend met misschien wel target als $7.500 en $7.800 op de tafel.

Verliezen wij de $6.600 op het dagelijkse tijdframe, of wellicht al op het 4 uur tijdframe de $6.700. Dan moeten wij ons zorgen beginnen te maken.

Bitcoin (BTC) update: gaat de koers stijgen naar $7.450 dit weekend?

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Ook zijn we actief op Youtube en kun je ons cursusaanbod bekijken op onze website.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...