zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc

CEO Coingecko: ‘Coinmarketcap door Binance-deal nauwelijks neutraal meer’

Coinmarketcap kan door de verse deal met crypto exchange Binance moeilijk neutrale marktinformatie geven. Dat beweert Bobby Ong, CEO van concurrent Coingecko in een recent interview. Met de deal was een overnamesom van minstens $300 miljoen gemoeid.

Coinmarketcap en Binance deal

Ong deed zijn uitspraken in een gesprek met het kanaal My Two Gwei. Zo kwam ook concurrent Coinmarketcap ter sprake, waarover hij het volgende zei:

‘Na deze overname, is het denk ik voor CoinMarketCap heel lastig om neutraal en onafhankelijk te blijven. Ik zie ons als de grootste, onafhankelijke database van de markt’. 

Hij wil maar zeggen: in hoeverre gaat Binance als belanghebbende partij de marktinformatie op CMC beïnvloeden? Dat moet voorlopig de praktijk uitwijzen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Nepvolume

Een van de problemen in de markt is namelijk het nepvolume, iets waar een Chinese toezichthouder onlangs nog voor waarschuwde.

CoinGecko maakt gebruik van een “betrouwbaarheidsscore” (Trust Score) om inzicht te geven in het handelsvolume van een exchange of handelspaar.

Ook een rapport van vermogensbeheerder Bitwise wist veel aandacht te trekken. Uit hun steekproef bleek dat 95% van het onderzochte handelsvolume “nep” was. Ook The Block kwam met een vergelijkbaar hoog cijfer van 86% aan “onbetrouwbaar handelsvolume” industriebreed.

CMC heeft zelf eind 2019 een liquiditeitsindex geïntroduceerd. Dus je kunt cryptovaluta rangschikken in liquiditeit in plaats van volume. Andere actieve marktvorsers zijn Messari, Coinpaprika en CryptoCompare.

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

207 miljoen bezoeken

Volgens Cointelegraph zijn er ook positieve geluiden te horen in de markt. Zo denkt Eric Benz van cryptobeurs Changelly dat beide partijen hiervan profiteren en kon de timing “niet beter”. Volgens Mike Alfred van fintechfirma Digital Assets Data, breidt Binance hiermee haar marktpositie verder uit.

Binance is een semi-gereguleerde exchange, en opereert op licentieniveau in een beperkt aantal landen zoals Singapore. Door middel van CMC breiden ze vooral hun bereik in de markt verder uit.

Zo trok de website volgens Similarweb 207 miljoen unieke bezoeken het afgelopen half jaar. Een stuk meer dan Binance.com, zo blijkt uit deze cijfers.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!