bitcoin update protonmail privacy

Custodypartner cryptobeurs Kraken gehackt, klantendata op straat

Etana Custody, een partner van cryptobeurs Kraken is op 18 april gehackt. Etana zorgt ervoor dat er genoeg dollar, euro of andere fiat valuta op Kraken staat.

Kraken partner gehackt

Op 18 april heeft een ‘derde partij’ het IT-systeem aangevallen, maar zonder succes. Want er zijn volgens een woordvoerder van het bedrijf géén klantentegoeden buitgemaakt. Zo zijn er geen fondsen opgenomen of verstuurd door de aanvallers.

Etana zorgt ervoor dat cryptobeurzen zoals Kraken over genoeg fiat valuta beschikken zoals de Amerikaanse dollar, euro, de Canadese dollar, het Britse pond en de Japanse yen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Klantendata

Bij de aanval zijn wél persoonsgegevens bemachtigd, waarbij je moet denken aan namen, adressen, telefoonnummers en email-adressen. Weliswaar zijn er géén paspoorten of andere digitale identiteitsbewijzen gestolen.

Aan gecentraliseerde exchanges kleven voor de eindgebruiker wel de nodige risico’s. Tegoeden en persoonlijke data zijn op een centrale server opgeslagen. Een deel van de bitcoin beleggers kiest er daarom voor om hun BTC cold storage op te slaan.

Bovendien zijn er beurzen zoals Bisq en Hodl Hodl, marktplaatsen waarbij gebruikers fiat geld kunnen omruilen in BTC via een escrow-service. Daarbij houdt de centrale partij de fondsen juist niet vast.

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Interview Hodl Hodl

Beluister het interview terug met Max Keidun, de oprichter en CEO van Hodl Hodl.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!