Fireblocks verwerkte al ‘$30 miljard aan bitcoin en crypto transacties’

Bitcoin transacties zijn onomkeerbaar als ze eenmaal zijn verwerkt. Dat is een van de belangrijke pijlers waarop bitcoin is gebouwd. Dat zorgt voor duidelijkheid en een eerlijk betaalsysteem.

Maar als het mis gaat, ben je je geld kwijt. De crypto start-up Fireblocks faciliteert de handel tussen grote partijen en zorgt dat grote transacties goed verlopen.

Zij hebben inmiddels meer dan $30 miljard aan ‘digitale assets’ verwerkt. Dat meldt The Block.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Fireblocks

Fireblocks haalt op hun eigen website een grote bitcoin hack aan. Het hackerscollectief genaamd Lazarus Group stal $200 miljoen aan bitcoin van een Zuid-Koreaanse beurs.

Het hacken van beurzen en andere bitcoin bedrijven kan een lucratieve business zijn voor kwaadwillende hackers. Fireblocks belooft bedrijven transactie veilig te laten verlopen.

Multi-signature

Middels een multi-signature oplossing verwerkt het bedrijf voor miljarden aan transacties. Met een multi-signature transactie kunnen transacties alleen doorgang vinden wanneer voldoende mensen met een (unieke) key het goedkeuren.

Je kunt bijvoorbeeld een opstelling van 3 private keys hebben, 2 van de 3 zijn dan nodig om de transactie door te laten gaan. Je keys kun je opslaan in en kluis of ergens anders offline.

Op zo’n kleine schaal werkt dit vooral goed voor particulieren, je voorkomt zo dat iemand die jouw private keys steelt je geld kan stelen. Daar zijn er immers twee voor nodig.

Fireblocks gebruikt multi-signature in combinatie met MPC. MPC genereert willekeurige delen van keys in plaats van één private key. De stukjes van de key worden onafhankelijk verdeeld, waardoor iedereen nodig is om een transactie uit te voeren.

Een hacker moet van erg goede huizen komen om al deze puzzelstukjes te stelen.

Mijlpaal

Na de mijlpaal van $30 miljard wil het bedrijf meer. De mede-oprichter en CEO van Fireblocks, Michael Shaulov, geeft aan dat ze ook Azië willen veroveren: ”Binnen het ecosysteem in die regio zien we een grote stijging in de vraag naar Fireblocks in Azië.”

Verschillende Aziatische bedrijven, waaronder market maker Amber Group en crypto hedgefond Three Arrows Capital maken gebruik van de services van Fireblocks.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!