Goedemorgen Bitcoin: 1,1 miljard aan BTC verstuurd voor 0,70 dollar

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Opmerkelijk: $1,1 miljard aan Bitcoin verstuurd voor minder dan één dollar

Een transactie van 161.500 Bitcoin (BTC) die is verstuurd voor slechts 0,70 dollar aan kosten. Het gaat om de grootste bitcoin transactie in dollars: 1,1 miljard dollar om precies te zijn.

Twitter gebruiker KRMA_0 maakte afgelopen vrijdag melding van dit opmerkelijke feitje. En het was TheCryptoAssociate, die het wereldkundig maakte.

De kosten waren slechts 0.00010019 BTC, omgerekend dus slechts 70 dollarcent ten tijde van de transactie. De grote vraag: wie heeft er zoveel bitcoin?

Paolo Ardoino, financieel directeur van crypto exchange Bitfinex, maakte bekend dat zij ‘de schuldige’ waren. Hij had een een simpele uitleg: het bijvullen van de “hot wallet”, feitelijk de actieve wallet van een exchange.

Het vorige record in dollars dateert van september 2019, toen er één miljard dollar werd verplaatst door een onbekende entiteit.

Bitcoin mixing service Whirlpool populair: ruim $10 miljoen BTC verwerkt

Bitcoin mixer Whirlpool, een service van de Samourai wallet, heeft meer dan 10 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) verwerkt. Dat maakt bitcoiner en de bekende podcaster Matt Odell bekend op Twitter.

De dienst om je BTC te anonimiseren is in korte tijd populair geworden, zo blijkt uit nieuwe cijfers die Odell deelt.

Bitcoiners die hechten aan privacy, kunnen onder meer terecht bij de open-source Samourai wallet. Het doel van dit project is om bitcoin transacties anoniemer en meer privé te maken. Dat draagt ook bij aan de veiligheid.

De makers hebben een aantal tools geïntroduceerd om de privacy van de transacties te verhogen, samengevat als ‘Whirlpool’ oftewel draaikolk.

Hoe werkt het? Je stort een beetje bitcoin in de wallet en via Whirlpool kun je je BTC verzenden zonder informatie van je vorige transacties te lekken.

430.000 nieuwe Bitcoin adressen met meer dan 0.01 BTC

Het aantal bitcoin (BTC) adressen waar 0.01 BTC of meer op staat is de afgelopen 90 dagen flink gestegen. Glassnode Insights houdt het bitcoin netwerk in de gaten en verzamelt allerlei statistieken op hun platform.

In onderstaande grafiek is de recente toename duidelijk te zien. Een directe aanleiding is er niet, maar het lijkt er op dat ondanks de prijsdalingen en onzekerheid in de wereld er groeiende interesse is in bitcoin.

Goedemorgen Bitcoin: 1,1 miljard aan BTC verstuurd voor 0,70 dollar
[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.