Goedemorgen Bitcoin: Craig ‘Faketoshi’ Wright ontrafeld door Nederlander

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin moeilijkheidsgraad neemt 8,45% toe in aanloop naar halving

De difficulty voor het minen van Bitcoin is weer eens toegenomen. Na de grootste procentuele daling sinds lange tijd, is de hashrate van het netwerk weer terug op oude hoogtes. En zo vlak voor de halving is dat zelfs bijna een all-time-high.

Statistieken van BTC.com laten zien dat de mining difficulty met 8,45% gestegen van van 14,72 biljoen naar 15,95 biljoen. Deze aanpassing gebeurt iedere ~14 dagen.

Zelfbenoemde ‘Bitcoin bedenker’ Craig Wright ontrafeld door Nederlander

In deze nieuwe aflevering van de podcast Hup Bitcoin is de Nederlander Arthur van Pelt te gast. De geboren Fries doet al enkele jaren onderzoek naar de handel en wandel van Craig Wright. Als luis in de pels weet hij de stelselmatige leugens van Wright in kaart te brengen en te ontrafelen.

Deze Australiër is beroemd én berucht in de bitcoin wereld. Allereerst omdat hij – sinds 2013 tot op heden – claimt om Satoshi Nakamoto te zijn, de anonieme bedenker van Bitcoin.

Van Pelt deelt zijn bevindingen zéér actief op zijn Twitteraccount en heeft daarmee enkele duizenden volgers opgebouwd. Hij is bekend met bitcoin 2012 en is van origine een accountant én IT’er.

‘Bitcoin (BTC) geniet nog minder vertrouwen dan digitale bankmunt’

Geld draait om vertrouwen. Bestaande financiële instellingen en centrale bankmunten genieten meer vertrouwen dan gedecentraliseerde cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 3.000 gebruikers van digitale betalingen van Economist Intelligence Unit en leenplatform Crypto.com.

De voornaamste uitkomst uit het onderzoek: de respondenten hebben méér vertrouwen in een digitale centralebankmunt (54%) dan in gedecentraliseerde cryptovaluta zoals Bitcoin (26%).

Goedemorgen Bitcoin: Craig 'Faketoshi' Wright ontrafeld door Nederlander
[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...