Amerikaans Bitcoin mining bedrijf verdubbelt bestelling ondanks halving

Riot Blockchain pakt ook na de bitcoin halving door. Het bedrijf heeft 1.040 extra Antminer S19s besteld bij Bitmain. Dat kost ze zo’n $1.9 miljoen, eerder kocht Riot Blockchain al 1.000 nieuwe S19s miners.

Een opmerkelijke stap die getuigd van vertrouwen in bitcoin. De halving vindt op 11 of 12 mei plaats, het protocol geeft daarna nog maar 6.25 BTC uit per gevonden block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners krijgen nu nog 12.5 bitcoin, de beloning gaat dus door de helft. Ondanks dit vooruitzicht heeft Riot blockchain er dus vertrouwen in dat zij winstgevend blijven.

Effectieve hardware

Riot Blockchains verwacht mooie dingen van de nieuwe mining hardware. In het derde kwartaal van dit jaar moeten de miners worden geïnstalleerd. Met de 2.040 nieuwe ASICs verwachten de ondernemers hun hashrate met 80% te verhogen in 2021.

Dit moet er voor zorgen dat ze 457 petahashes per seconde kunnen leveren. Daar hebben ze 16,5 megawatt voor nodig.

Een woordvoerder van Bitmain bevestigde tegenover Cointelepaph dat zij al enkele jaren met Riot Blockchain samenwerkingen. De hardwarefabrikant is de grootste leverancier in de wereld van bitcoin mining hardware.

Fouten in oude hardware

De grote aankoop bij Bitmain is opvallend, het bedrijf erkende namelijk dezelfde dag de problemen met hun S17s serie. Tot wel 30% van de hardware zou naar verluidt uitvallen. Tijd is geld, en dat geldt zeker in de wereld van miners.

Je wil als ondernemer geen downtime door falende hardware. Bitmain heeft met hun nieuwe serie dus wat goed te maken.

Bitmain is in overleg met hun klanten met defecte hardware en roept ‘slachtoffers’ op contact te zoeken.

Meer halving nieuws:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)