bitcoin BTC opties Deribit

Bitcoin (BTC) Update: koers klaar voor een test van $10.000?

We zijn er weer goed doorheen gekomen, de halvening van Bitcoin (BTC) is achter de rug. Met alle ogen gefocust op de koers leek het erg spannend te worden.

Vele berichten over bearish bewegingen maakte het nog een stuk enger rond het uur van de waarheid. Maar gekke bewegingen bleven uit en de koers bleef angstvallig rustig rond het grote moment.

Zowel pumps als dumps waren niet aan de orde en alle blocks zijn gewoon netjes verwerkt. Een normale avond, zonder al te gekke prijschommelingen. Nu enkele dagen later zien we een nieuwe test van $10.000 en een koers welke nog wat moeite heeft om verder te stijgen.

Bitcoin (BTC) Update

Met alle berichtgeving rond de halvening van Bitcoin zat het er natuurlijk al aan te komen. Een rustige koers zonder gekke bewegingen. Niemand durfde zozeer op de gebeurtenis in te springen met als gevolg een hele normale koersbeweging.

Maar de uren erna bleven ook belangrijk en konden nog steeds gekke dingen doen op de markt. Ook dit viel reuze mee en liet weinig volatiliteit zien.

Gekeken naar de charts zien we dat de koers zich eigenlijk heel netjes hield aan de TA. Op de huidige 4h chart van Bitcoin zien we de EMA’s van de huidige uptrend waar de koers een perfecte bounce op maakt en netjes boven blijft hangen.

Deze werd tevens ondersteund door een weekly pivot. Wat een zeer sterke support laat zien en genoeg kracht had om de koers staande te kunnen houden.

Bitcoin 4h chart 14 mei 2020

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Na de bounce op de 4-uurs support is er een sterke uptrend te zien met als gevolg een test vlakbij de $10.000. Een tweede achtereenvolgende test, welke helaas niet staande weet te houden. En zorgt voor een lower high. Dit mede door de sterke resistance op de R38 Fibonacci pivot.

Het maken van deze lagere high op de 4h chart kan een begin zijn van een bearish patroon. Met als gevolg een prijsdaling. Maar zolang de koers boven de EMA’s blijft zien we een uptrend en kan de $10.000 alsnog gebroken gaan worden de komende dagen.

De huidige uptrend blijft al lang in stand en kan mede door de rustige halvening versterkt worden. Gezien de berichten voornamelijk bearish waren.

Bitcoin 1h chart 14 mei 2020

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Gekeken naar de hourly chart van Bitcoin zien we de sterke uptrend terug. Wat laat zien dat ook op lagere timeframes de koers bullish blijft.

En de ogen voornamelijk gericht zijn op wat de prijs rond $10.000 gaat doen. Echter zien we ook dat de prijs na de huidige gefaalde test weer wat terug zakt.

Een prijs rond de $9000 zou niet gek zijn en meer dan voldoende support moeten vinden. Dit kan er wel voor zorgen dat het lower high patroon in stand blijft. Wat bearish is en een trend reversal kan veroorzaken.

Breekt $10.000 of niet?

Het is dus even afwachten wat de prijs gaat doen rond $10.000. Of we gaan breken of niet en hoeveel dit gaat veroorzaken.

Ondanks de sterke uptrend op hogere en lagere timeframes zien we wat kleine bearish signalen. Welke kunnen zorgen voor een daling in de prijs.

Maar vooralsnog ziet het er goed uit en kan de koers zomaar met een flinke vaart de $10.000 gaan breken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!