bitcoin lenen dollar blockchain.com

Criminelen achter Bitfinex hack van 120.000 Bitcoin versturen deel van buit

Een gedeelte van een grote bitcoin hack in 2016 is vandaag naar een andere wallet gestuurd. Het gaat om 28,39124 bitcoin (BTC) gestolen tijdens de hack van bitcoin beurs Bitfinex in 2016. Er werd toen voor $72 miljoen aan bitcoin gestolen, dat is nu nog een stuk meer waard.

On the move

Het Twitteraccount Whale_Alert meldt dagelijks opmerkelijke transacties op het netwerk van bitcoin. Zij houden ook de adressen met gestolen bitcoin bij.

Een klein gedeelte van de 120.000 gestolen bitcoin is nu on the move. De ruim 28,39 BTC is momenteel ruim $250.000 waard.

Grote hack

In 2016 was de prijs van bitcoin zo’n $600, die gestolen bitcoin waren dus gezamenlijk $72 miljoen waard. Een hoop geld. Maar in de loop van de jaren is bitcoin hard gestegen. Momenteel ligt de totaalprijs van de hack boven de $1 miljard.

Dit is niet de eerste keer dat een deel van deze bitcoin werden verstuurd. In juni 2019 werden er al 185 BTC verstuurd, verdeeld over zes transacties.

Waar gaat het geld naartoe?

Het is (nog) onduidelijk of deze bitcoin verkocht zijn en naar de nieuwe eigenaar zijn gestuurd. De geldstromen van dit soort adressen worden in de gaten gehouden door de meest prominente beurzen.

Maar ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen kunnen dit soort bitcoin nog altijd door het systeem glippen. Er zijn manieren om je bitcoin anoniemer te maken zoals CoinJoins.

Andere opmerkelijke transactie

Deze maand riep een andere transactie ook een hoop reacties op. 50 oude bitcoin werden verstuurd, de BTC werden kort na de lancering van het netwerk vrijgegeven. Maar tot voor kort bleven deze stil staan.

Nu is de vraag: van wie zijn deze bitcoin? Het is (nog) onduidelijk wie er achter de transacties zit.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!