‘Epstein didn’t kill himself’ vastgelegd op Bitcoin (BTC) blockchain

‘Epstein didn’t kill himself’ is op de Bitcoin (BTC) blockchain vastgelegd. Het gaat om een boodschap in block 630.001, vlak na de Bitcoin halvening.

Bitcoin halving en politieke statements

Het gehele statement luidt: ‘Epstein didn’t kill himself. End the FED. Last time below 10k.’ Zoals bekend is de Amerikaanse miljardair Epstein een veroordeelde zedendelinquent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In augustus 2019 maakt hij zelf een einde aan zijn leven in zijn cel. Volgens diverse complottheorieën klopt deze officiële lezing niet. Ondertussen is de zin uitgegroeid tot een ‘meme’ in de bitcoin community.

Het was niet het enige politieke statement dat rond de halving op de blockchain was te vinden, zo meldt Decrypt.

De meest gecoverde boodschap was die van F2Pool, de miner die het allerlaatste block 629.999 minende van de ‘12.5 BTC block reward era’.

Coinbase veld

De boodschap was geheel verstopt in het coinbase veld van deze bitcoin transactie. De input van een coinbase transactie komt in dit veld terecht (niet te verwarren met de Coinbase beurs, red).

Een coinbase transactie maakt het claimen van block reward mogelijk. De miner kan in het informatieveld tot 100 bytes aan willekeurige gegevens achterlaten.

Op een aantal andere blokken stonden wat luchtiger uitspraken:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Happy Halving! Best wishes of prosperity and freedom to all. Will”[/penci_blockquote]

En nog eentje, verwijzend naar COVID-19:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”I hope covid-19 will end soon and world will be a better place. dog&cat forever.”[/penci_blockquote]

Vervolgens was er eentje die gedurfde uitspraken deed over de toekomstige Bitcoin prijs. Deze miner verwacht een nieuw koersrecord van $58.192 in 2020. Om eind 2021 naar een prijs van $148.000 te stijgen.

“”58192 HH 2020″ [Trezor]: 0.94 BTC | VB CO: @148K$ (~Dec2021) 1 XBT ~ 8493$ | SN”

Zoals bekend moet je prijsvoorspellingen met een korrel zout nemen. De markt doet wat de markt wil, vele factoren beïnvloeden de prijsvorming op een bepaalde markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...