bitcoin dollar

‘Wij printen geld, maar dan digitaal’ vertelt voorzitter van Federal Reserve

Zondag liet de Amerikaanse centrale bank zich uit over huidige staat van de economie. De voorzitter van de Federal Reserve hintte in het programma 60 Minutes naar meer opkoop programma’s. Ook gaf hij aan de plannen omtrent negatieve rentes te schuwen.

Interview Federal Reserve

Het belangrijkste nieuws van het interview van Jemore Powell was misschien wel de geschatte stijging van de werkloosheid met 20-25% zodra de bedrijven weer open gaan in juni. Ook vertelde hij dat het BBP’s in de hele wereld met 30% is gedaald.

Hij voegde er aan toe: “Op de lange termijn, en zelfs op de middellange termijn, zou je niet willen wedden tegen de Amerikaanse economie.”

Hiermee doelt hij op het feit dat de Fed ongelimiteerd hulp kan bieden, áls dat nodig blijkt.

Alle hulp die de Federal Reserve zegt aan te bieden, is een schop tegen het zere been van de Bitcoin community. De Fed heeft immers te toegang tot de geldkraan. Iets wat bij Bitcoin niet bestaat omdat het infaltiegetal in het protocol zit (én iedere vier jaar door de helft gaat).

“Als we mensen lange tijd zonder werk laten zitten, als we bedrijven onnodig laten falen, zal er op langere termijn schade aan de economie ontstaan. Het herstel verloopt langzamer. Het goede nieuws is dat we dat kunnen voorkomen door nu meer ondersteuning te bieden. ‘

De Fed geeft aan genoeg munitie te hebben om het monetaire beleid nog ruimer te maken, aldus Powell. Hij sprak zich uit over de strategie voor de aankoop van obligaties.

Lees ook een eerdere column waarin de positie van Bitcoin staat beschreven te midden van deze economische chaos: Bitcoin voor, tijdens en na een crisis.

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Bitcoin in een crisis

De conclusie van het interview is dat er dus een garantie is van meer QE (Quantitative Easing) zonder negatieve rente. Dit allemaal om de ‘reservemunitie’ van de Fed niet op te laten gaan. Als gevolg hiervaan schoot de prijs van goud naar een nieuwe high als hedge op deze monetaire stimulans.

De futures van de Amerikaanse beurs reageerden ook positief op deze stimulans.

Interessant is om te zien hoe er een omgekeerde correlatie was tussen de BTC-prijs (blauw) en SPX-index (rood) rond 13 tot 15 mei, schrijft Coingape.

Kleine economieën zien hun valuta in rap tempo van waarde verminderen. Gold bug en Bitcoin-criticus Peter Schiff tweette hier al over:

Het mes snijdt dus aan twee kanten. Aan de ene kant zien we dat door de maatregelen van de Fed de geldontwaarding voor de deur staat. Tegelijkertijd reageren de aandelenmarkten positief op dit nieuws en is dit ook voor de goud beleggers een reden om meer ‘hard assets’ aan te schaffen.

Voor Bitcoin een mooi strijdtoneel om zich in te laten zien. De maximale supply staat namelijk vast op 21 BTC en er komen iedere dag de komende vier jaar ~900 BTC op de markt. Hier heeft de Federal Reserve niets op in te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes? Join ons nieuwskanaal op Telegram en praat mee in de speciale discussie chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!