Bitcoin BTC update koers prijs analyse TA

Bitcoin (BTC) Update: Komt de grens van $10.000 dichtbij?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin halving is over 10 dagen en de FOMO (fear of missing out) is aanwezig en de prijs steeg naar $9.500 deze week. Kan de koers door naar $10.000 of is de voorlopige top bereikt?

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin halving

De bitcoin halving komt eraan en over 10 dagen is het zover. Mijn mening over wat er voor, tijdens en na de halving kan gebeuren vind je hier. Ik leg ook simpel uit wat mining en de halving zijn. Een uitgebreidere uitleg vind je ook op deze site: Bitcoin Halving 2020: Wat zijn de gevolgen voor de prijs en het netwerk?

Even kort: de halving vind ongeveer elke vier jaar plaats en zorgt ervoor dat de toestroom van nieuwe bitcoin door de helft gaat. Van 12.5 BTC naar 6.26 BTC per ~10 minuten.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers voor de zevende week een groene candlestick maakt en nu op het moment gestopt is net onder de $9500. Het is nog niet zeker dat we de top hebben gehad, want de dagelijkse grafiek zit nog in een uptrend.

Het is wel waarschijnlijk dat dit de voorlopige top is en dat de koers hier een lower high (LH) vormt. Ik verwacht dan ook dat we een higher low (HL?) zullen gaan vormen ten opzichte van de low op $3850.

De potentiële targets voor de higher low liggen op de .382, .5 en .618 – 0.65 Fibonacci niveaus, respectievelijk $7300, $6600 en $6000 – $5800. De laatste heeft ook samenvloeiing met de 200WMA. Let op, dit zijn mogelijkheden, geen zekerheden.

Als je niet weet hoe je die moet traden, dan is het beter om te dollar cost averagen.

Een hertest van de 200WMA, die nu op $5727 zit, is goed mogelijk. Die kregen we ook tijdens het vormen van de bodem in 2018. 

Figuur 1: De koers vindt weerstand op de bovenste trendlijn van de descending broadening wedge.

Ben je alleen maar bearish en op zoek naar een higher low?

Dat is het meest waarschijnlijk scenario voor mij. Om dat te invalideren moet de koers op de wekelijkse grafiek boven de $10.500 komen en een higher high maken om een wekelijkse uptrend te maken. 

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de koers boven de rising wedge uitgebroken en het breken van $7700 bracht de koers snel naar $9485 op hoog volume. Wat nu?

Bearish scenario

Op de dagelijkse is de candlestick van 30 april een shooting star en deze is bearish. Daarnaast is de RSI overbought wat ook een daling suggereert. Maar zo richting de halving is de FOMO merkbaar aanwezig en is technische analyse minder betrouwbaar.

Als de bearish indicatoren inderdaad juist zijn dan zit er support op de .382 Fib ($8400 – $8500). Als dat breekt kijk ik naar de 200DMA/$8000 en de $7700. 

Bullish scenario

In het bullish scenario behouden bulls de $8400 – $8500 support en is het mogelijk dat de bulls de $9500 en $10.000 opnieuw zullen proberen te bereiken. Daarbij zijn wel de $9200 en de witte down trendlijn een sterke resistance.

Figuur 2: De koers is afgewezen door de witte downtrend lijn. $8400 – $8500 is een sterke support

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is goed te zien hoe hard de koers steeg. Na zo’n flinke stijging is er vaak een evenwicht patroon die nu ook te vinden is. 

In de video analyse van gisteren zei ik dat we potentieel een rustig zijwaarts bewegend weekend konden krijgen, maar het lijkt er op dat het evenwicht patroon snel zal gaan uitbreken, waarschijnlijk vandaag nog. Prijzen om in de gaten te houden voor de uitbraak zijn $8905 en $8664.

Targets naar boven zijn $9075/$9485/$9981. Als de koers naar beneden uitbreek is er op $8400 – $8500 sterke support en target. Als dat breekt is er support op de 200DMA en daaronder is de $7700 een sterke support.

De bulls hebben nog wel support van de 12EMA/26EMA en dat betekent dat zij de controle hebben op het moment. Een uitbraak naar boven heeft daardoor een grotere kans.

Figuur 3: Er is een evenwicht patroon aan het ontwikkelen en moet snel uitbreken.

Wat gaat bitcoin doen?

De koers is hoger gestegen dan ik eerder had verwacht en is vervolgens afgewezen op de wekelijkse op de downtrend lijn. Een daling richting de wekelijkse fib zones tussen de .382 en .618 Fib niveaus is dan ook de verwachting. Dit scenario wordt geïnvalideerd als de koers boven de laatste wekelijkse high op $10.500 weet te komen.

Op de korte termijn is er een evenwicht patroon op de 4uur grafiek te zien die waarschijnlijk vandaag nog zal uitbreken.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!