bitcoin bull sport fitness

Bitcoin (BTC) koers bij $9.000, PlanB: ‘Bitcoin is géén speeltje meer’

De Bitcoin (BTC) koers is afgelopen zondagnacht weer door de $9.000 grens geschoten. Op moment van schrijven schoot de koers plots van $9.150 naar $8.900, om nu weer op te klimmen.

Het is nog 9 dagen tot aan de bitcoin halving.

Bitcoin koers en marktsentiment

Bitcoin is het jaar 2020 begonnen bij $7.200 om medio februari wederom de $10.000 grens te beslechten. Maart stond voornamelijk in het teken van ‘de dip’ van 12 en 13 maart. En april is vooral een herstelmaand gebleken.

Eind april is de run naar $9.485 ingezet en momenteel corrigeert de koers rond de $9.000 regionen. In mei is voornamelijk sprake van een consolidatiefase.

Bitcoin koers in 2020 (bron: Coinpaprika

Kijken we naar het marktsentiment, dan staat de Crypto Fear & Greed Index op ‘45’, op het hoogste punt sinds medio februari, toen de koers boven de $10.000 handelde.

Crypto Fear & Greed Index (bron: Alternative.me

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Voor de komende week is het interessant of de correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkt minder wordt, zo vraagt analist Josh Rager zich af. Uit diverse onderzoek is gebleken dat er een hoge correlatie is tussen Bitcoin en S&P 500, de belangrijkste aandelenindex op de Amerikaanse financiële markt.

Plan B: ‘Bitcoin is géén speeltje meer’

Op fundamenteel niveau komt de halving eraan op hoogstwaarschijnlijk 12 mei. Het minen van nieuwe blokken gaat ook in een ongekend tempo door. Zo vonden de miners 16 blokken in één uur. Normaliter zijn dat er 6.

Dat kan dus inhouden dat we eerder de 630.000 blokken bereiken. Via onze eigen BitcoinMagazineNL node is te zien dat er momenteel 628.689 blokken zijn gemined.

De Nederlandse quant Plan B heeft afgelopen week zijn derde artikel gepresenteerd in aanloop naar de halving. In een gesprek met podcast Peter McCormack stelt Plan B onder meer dat Bitcoin niet meer het ‘speeltje’ uit de beginjaren is.

Binnen zijn ‘S2F Cross Asset Model’ krijgt bitcoin een hogere score dan de asset zilver de komende vier jaar. De score zou dan boven de ’50’ liggen op de schaal van Stock-to-flow (S2F).

Ter vergelijking: Plan B noemt een score van ‘1’ een commodity, terwijl een score boven ’50’ een asset ‘monetaire eigenschappen’ geeft.

Olie en palladium hebben bijvoorbeeld een lage S2F, omdat de productie ook hoog ligt (terwijl de asset wellicht schaars is). Goud en ook Bitcoin hebben hoge score en eigenschappen van een monetaire asset.

Uiteindelijk moet de prijs per bitcoin gaan klimmen naar $288.000 per stuk. Het nieuwe model heeft ook de nodige kritiek gekregen van collega-quants, een lopende discussie die nog speelt op Twitter.

Zoals elk model, kan ook dit model de markt niet precies voorspellen. Maar het kan wel een richting aangeven op basis van een aantal variabelen die in het Bitcoin proof-of-work systeem zijn ingebakken.

De maximale voorraad van 21 miljoen BTC bijvoorbeeld, dat principe staat nog steeds recht overeind in de bitcoin community.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!