bitcoin mining btc bitmain

Bitcoin mining fabrikant Canaan gaat onderuit, verlies van $5,6 miljoen

Sinds de beursgang van Bitcoin mining gigant Canaan op de NASDAQ heeft het bedrijf te maken met flinke problemen. Uit de cijfers die het bedrijf indiende bij de SEC, bleek dat ze in het eerste kwartaal van 2020 een nettoverlies van $5,6 miljoen leden. Ze presteerden daarmee 41% slechter in vergelijking met Q1 van 2019.

Bitcoin mining fabrikant Canaan

Dit nieuws had een flinke koersdaling ten gevolg. Op moment van schrijven staat de prijs van een aandeel op $2,36. Bij de beursgang was dit nog $8,99. Twee weken geleden stond de koers nog rond de $6.00.

Een insider vertelt aan AMBCrypto dat de de prijsdaling (naast de negatieve kwartaalcijfers) aan nog twee dingen te te wijten is:

  • Er zijn gebreken met de A1066 miner waardoor het de concurrentie niet aan kan gaan. Hierdoor zijn ze ook een een aantal rechtszaken verstrikt geraakt.
  • De lockup-periode voor insiders en investeerders liep vorige week af. Het leidde ertoe dat veel investeerders hun aandelen in paniek verkochten.

Opmerkelijk genoeg spoort CEO Nangeng Zhang de investeerders aan om de aandelen niet te verkopen. Een aantal dagen geleden maakten ze nog bekend extra aandelen uit te willen geven. Hiervoor heeft het beursgenoteerde bedrijf een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf leed vorig jaar overigens een netto verlies van $148,6 miljoen.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Minen in China

Volgens dezelfde insider zal de winst in 2020 tot 80% lager zijn in vergelijking met 2019. Canaan is een van de drie grootste mining rig fabrikanten ter wereld. Partijen als Bitmain (van de Antminer) en MicroBT (van de Whatsminer) kunnen hier dus van profiteren.

Het regenseizoen is ook in China weer begonnen, en dus is dit de beste tijd voor de producenten om hun apparatuur aan klanten te verkopen. De elektriciteit is in sommige delen van het land enorm goedkoop door de waterkracht centrales die op volle toeren aan staan.

Bitmain heeft naar verluidt nog 35% van de marktdominantie in handen. Maar ook dit bedrijf heeft problemen met enkele miners die minder presteren dan beloofd.

Momenteel zijn Antminer S19 Pro van Bitmain en de Whatsminer S30 ++ van MicroBT de meest winstgevende mining rigs voor het SHA256-algoritme. Het zijn ASICS, wat betekent dat ze speciaal zijn ontworpen en ontwikkeld om dit specifieke taakje uit te voeren. Beide machines genereren een winst van $5,5 bij een kostprijs van 5 cent per kWh.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om door te praten over het nieuws!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!