bitcoin hodl

60% van alle Bitcoin (BTC) stond al minstens 1 jaar stil

60% van alle bitcoin (BTC) in omloop staan al een jaar stil, dat blijkt uit data van Glassnode. Dit percentage was in 2017 voor het laatst zo hoog. Aan het einde van dat jaar schoot bitcoin naar recordprijzen van boven de $20.000.

Hodl

Ondanks de grote daling in maart lijkt het vertrouwen onder bitcoiners niet op te kunnen. De prijs van BTC dook eerder dit jaar binnen een paar uur van $9.100 tot onder $4.000 op sommige beurzen.

De eigenaren van 60% van de bitcoin leek dat echter niet te deren, zij lieten hun geld gewoon stil staan.

Transacties

De afgelopen weken was het overigens wel druk op het netwerk. De bitcoin transacties in de mempool liepen op: er werden meer transacties in de wachtrij gezet dan er verwerkt konden worden.

Er zaten onder andere 80 MB van 1-2 sats per byte in de wachtrij. Waarschijnlijk afkomstig van één partij die een groot aantal kleine transacties het netwerk opstuurde.

Inmiddels kun je ook met transacties van 1-2 sats per byte dus weer een transactie doen zonder dagen of weken te hoeven wachten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!