Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers stijgen naar $10.000 voor halving?

Door Big Bang Crypto De Bitcoin (BTC) koers ging vandaag even naar $9.400 op Bitstamp om daarna te corrigeren naar $9.200. Wat gaat de koers doen enkele dagen voor de halving?

Bitcoin (BTC) Update

In onze vorige update zeiden we dat Bitcoin boven de 200 simpele gemiddelde (MA) moet komen op de daggrafiek. Deze bedraagt ongeveer $8.000 op de Bitstamp grafiek en $8.635 op de CME Futures Chart (exclusief weekendgegevens).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zodra dat gebeurt, is $9.100 het eerste doel. En vandaag kunnen we zeggen dat deze verwachting is uitgekomen.

De koers steeg vandaag richting $9.500, om vervolgens $8.500 te testen. Op dit moment handelt de koers weer boven de $9.100.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers stijgen naar $10.000 voor halving?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dow Jones Index correlatie?

Ook het gat op de CME-futures grafiek die we vorige week noemden, is gesloten. Tegelijkertijd ziet de Dow Jones, die voor alle markten een leidende indicator lijkt te zijn, er nog steeds goed uit.

Het kwam boven de 20MA en 50MA op de daggrafiek en test momenteel de 20MA opnieuw. Maar er is nog steeds een afstand van 2.500 punten naar de 200MA.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers stijgen naar $10.000 voor halving?

Dow Jones Index daggrafiek

Belangrijke indicator: 200MA

Op dit moment is het zéér waarschijnlijk dat er een grote confrontatie tussen de Dow Jones en de 200MA gaat plaatsvinden in de komende dagen.

Eerst moet de Dow Jones boven de 200MA sluiten en er steun op vinden. Daardoor neemt de kans toe dat de koers stijgen, omdat alle industriële investeerders dit gevecht op de voet volgen.

Onze analyse van de Dow Jones-beweging laat zien dat er met de huidige constellatie een grote kans is om een retest te maken.

Zodra de index nog 2.500 punten weet te stijgen, dan blijft het marktsentiment bullish op alle markten de komende dagen.

Bitcoin halving

Dat heeft ook zijn effect op Bitcoin, zo vlak voor de halving. Want het betekent dat de koers eerst zal kunnen gaan stijgen voor de 11 of 12 mei dat de halving plaatsvindt. Om ná de halvening weer te gaan corrigeren.

Want hou er als investeerder rekening mee dat de koers sinds Black Thursday al met 146% is gestegen vanaf $3.844. De vraag is dus eerder: wanneer en hoe groot zal de correctie zijn?

Door middel van onze ontworpen “Bitcoin Price Moving Code” weten we belangrijke zones voor Bitcoin te lezen in de grafieken.

Een van de belangrijkste niveaus om te bekijken is $10.500. Temeer omdat we faalden om op 26 oktober 2019 en op 13 oktober 2019 boven dit niveau van februari uit te komen.

‘Boven $9.100 blijven’

Deze afwijzingen vormden een dubbele top op de daggrafiek en was – in onze ogen – één van de belangrijkste redenen waarom Bitcoin daalde tot $3.844.

Een nieuwe afwijzing in de komende dagen kan de reden zijn voor de hertest van $5.500 wat nog steeds waarschijnlijk is. Maar daarvoor moeten we boven de $ 10.000 komen het belangrijkste psychologische niveau tot nu toe. De sleutel voor deze test blijft boven 9100 $ te blijven!

Bitcoin heeft nu eenmaal de neiging om vóór de Halving te stijgen (zie de halving 2016, red). Wat we ook weten is dat daarna een correctie inzette. We denken dat dat deze keer ook het meest waarschijnlijke scenario is.

Over Big Bang Crypto

Join onze Discord groep voor meer inzichten in Bitcoin. Wij hebben onze inzichten over Bitcoin samengevat in een e-book en delen onze live grafieken met onze abonnees. Mis deze kans niet om je aan te sluiten bij het Nederlands-Duitse traderscollectief.

Een impressie uit de Discord-groep van afgelopen dinsdagavond:

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers stijgen naar $10.000 voor halving?

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!