Bitcoin (BTC) Update: Spelen de bullish signalen deze week uit?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik je mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) update. Na de heerlijke pump tot bijna $9.500 is Bitcoin alles behalve gekalmeerd.

We zien nog steeds veel prijsfluctuatie. Wat kunnen we de komende dagen verwachten vlak voor de komende halving?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek lijkt er sinds juli 2019 een zogenaamde Descending Broadening Wedge te vormen. Dat is een bullish patroon waarmee (mits valide) een doorbraak richting $11.700 en $13.000 mogelijk zou kúnnen zijn.

Dan moet de prijs wel door de OB-weerstand van $9.400. Dit is tevens de bovenste trendlijn van de Descending Broadning Wedge. Dit zou een erg bullish signaal zijn!

Bitcoin (BTC) Update: Spelen de bullish signalen deze week uit?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we kijken naar de 4-uursgrafiek en we pakken de 8/21 EMA’s erbij, dan lijken deze momenteel nog bullish. Daarnaast heeft de prijs steun gevonden op 21 EMA. Daarnaast zien we een mooie pennant of symmetrical triangle.

De onderkant van de triangle komt mooi overeen met de 50SMA. De prijs zit nu dus boven 8/21 EMA, 50SMA, 100 SMA en 200 SMA op de 4h (allemaal bullish).

Zodra de triangle aan de onderkant uitbreekt, zit de volgende support rond $7.800 OB-weerstand (zie ook de daggrafiek) waar tevens de 50 SMA zit.

Bitcoin (BTC) Update: Spelen de bullish signalen deze week uit?

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Hieronder besteden we nog even aandacht aan de 1-uursgrafiek. De raakpunten op beide trendlijnen zijn hier iets beter zichtbaar, maar globaal gezien hebben we hier hetzelfde beeld als bij de 4-uursgrafiek.

Bitcoin (BTC) Update: Spelen de bullish signalen deze week uit?

2 scenario’s: bullish & bearish

Bullish triangle scenario 1: Op de 4-uursgrafiek lijkt zich een bullish triangle te vormen, waarbij $9.400 het doel is en mogelijk richting $10.000 een optie is. Indien de triangle mooi uitspeelt.

De bullish outcome is vaak groter bij een bull triangle dan de bearish outcome. Ook ichimoku laat op de
4-uursgrafiek een bullish TK-cross zien wat op nog meer bullish momentum duidt.

Bullish triangle scenario 2: Helaas zien we geregeld bij BTC dat bullish triangles naar beneden uitbreken.

Als dit het geval is gaat de prijs richting $8.500 en uiteindelijk kunnen we dan zelfs de $8.000 – $7.800 range testen. De mooiste long mogelijkheid is op $7.800.

‘Veel bullish signalen’

Al met al kunnen we concluderen dat er veel bullish signalen zien. Desalniettemin willen wij de lezers er wel op blijven attenderen dat er een aantal dagen terug juist veel bearish signalen waren.

En wat gebeurde er..? Juist, de pump tot bijna $9.500. Wacht dus af en trade de break-out. Ondanks de bullish signalen zou ik pas een positie innemen bij een duidelijke confirmatie van de richting.

Crypto Currency Nederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA‘s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op telegram in ons chatkanaal of het trading kanaal.