bitcoin btc koers prijs

Bitcoin (BTC) Update: koers boven $9.000 stuit op sterke weerstand

Sinds mijn vorige technische analyse afgelopen donderdag is de Bitcoin (BTC) koers sterk boven $9.000 aan het consolideren. Met een opwaartse beweging richting $10.000.

Al ziet de TA er momenteel een stukje anders uit. Gezien de huidige hapering en het niet door kunnen breken van $9.800, de laatste stop voor $10.000.

Mocht de koers de komende uren niet door weten te breken, dan zal de weg naar beneden weer een grote kans van slagen krijgen. En zal een flinke dip niet onverwacht zijn.

Bitcoin (BTC) Update

De huidige uptrend van de koers van Bitcoin is al een tijd in gang met enkele tests van $10.000. Een belangrijk psychologisch level, waar we met z’n allen al een tijd op wachten om weer te breken.

Echter is dit nog niet zo makkelijk. Want ondanks de vele bullish signalen ziet het er naar uit dat dit plafond nog een tijd in standhoudt. Al kan een laatste push bij het consolideren boven $9.000 hier verandering in brengen.

Kijkende naar de 4h chart zien we dat de koers wederom in de uptrend blijft bewegen en langzaamaan richting $9.800 kruipt.

Al zien we dat dit level ook een flinke weerstand biedt en de prijs al snel naar beneden drukt richting $9.500.

Waar de support momenteel sterk genoeg is om te houden. Een consolidatie hier kan genoeg kracht hebben om de koers weer omhoog te pushen.

Bitcoin 4h chart 31 mei 2020

‘Falen van $9.800’

Daarnaast zien we een wat minder bullish prijsbeweging als we puur kijken naar de huidige prijsactie. Het falen van de test van $9.800 zorgt ervoor dat er een lower high is gemaakt. Wat betekent dat de koers op een langzaamaan steeds lager level naar beneden wordt gepusht.

Een teken dat de bears namelijk aan terrein winnen, wat ervoor kan zorgen dat de prijs een dip zal gaan maken. Gezien het aantal tests van $10.000 neemt die kans zeker toe. Bearish signalen beginnen dus voorzichtig in zicht te komen.

Op de hourly zien we dezelfde sterke reactie terug. Hoewel de koers zich nog steeds ook op lagere timeframes in de uptrend bevindt, zien we een flinke resistance terug.

Welke de prijs met aardig wat kracht naar beneden drukt. Een daling zal de koers al snel onder de $9.000 kunnen laten duiken met een goede support tussen $8.200 en $8.400.

Gezien het feit dat de koers hier al meerdere malen sterk op heeft kunnen bouncen, zal het ook deze keer een sterke support bieden.

Bitcoin 1h chart 31 mei 2020

‘Kleine kans op downtrend’

Een daling is echter een bevestiging van het herhaaldelijk niet doorbreken van $10.000 en kan de uptrend gaan omdraaien richting een downtrend.

Al is die kans momenteel nog klein. En zolang we op hogere timeframes nog in een uptrend verkeren, zal er genoeg support en kracht zijn om te blijven stijgen.

Een consolidatie rond het huidige level zal dus optimaal zijn voor bulls. De support boven $9.000 is daarmee sterker en de kans op het doorbreken van $10.000 groter.

Een doorbraak naar beneden kan zakken tot onderin de $8.000 met een kans op meer, mocht het een bevestiging zijn van het meerdere keren falen van de $10.000 doorbraak.

De komende uren en dagen zullen belangrijk zijn.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!