bitcoin BTC koers update prijs

Bitcoin (BTC) Update: Mogen we denken aan $10.000?

Bitcoin (BTC) is sinds de daling in maart naar prijzen onder de $4.000 weer opgekrabbeld. Op het moment van schrijven staat de koers zelfs boven $9.400, hoger dan voor de die daling.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek bevinden wij ons al een aantal weken in de range tussen $9.800 en $8.700 als wij kijken naar de candle closes. Dat zijn de twee prijsniveau’s die nu van belang zijn voor het vervolg van de koers.

$9.800 zit ook op het .618 fibonaccilevel vanaf de all time high van bitcoin tot de bodem eind 2018.

Als de koers hier doorheen breekt ligt de weg open naar hogere prijzen. De volgende target ligt dan op $10.400.

Mochten we juist onder het niveau van $8.700 zakken dan wordt het tijd om serieus naar lagere niveaus te kijken.

Bitcoin weekgrafiek

Daggrafiek

Op de dag grafiek kijken we ook wat meer naar beneden. Waar liggen voor ons de belangrijke levels van support als Bitcoin naar beneden breekt?

Voor ons is de groene zone een belangrijk gebied omdat hier verschillende fib levels samen komen. Ook is BTC hier eerder uit de range gebroken. Rond dit prijspunt zat ook het grootste volume.

Als bitcoin naar het niveau rond $7.200 daalt is dit een belangrijk punt. Door het volume uit het verleden vindt de koers hier dan mogelijk support.

Op de weekgrafiek ziet de koers er dus niet zo goed uit. Voor positieve signalen zoomen we verder in.

Bitcoin daggrafiek

4-uurgrafiek

Op de 4uur-grafiek is het daily channel nog steeds van enorm belang. Bitcoin leek op de Bitmex chart even naar onder uit te breken en onze alarmbellen gingen af.

Na een short vanaf $9.800 naar $8.850 hebben wij besloten geen extra short positie in te nemen omdat er een bullish divergence zichtbaar was. Ook waren er hogere bodems op de candles en lagere bodems op de RSI. Ook vond de koers steun op de .382 fibonacci wat duidt op een sterke opwaardse trend.

We hebben hier een long positie ingenomen vanaf deze range, bitcoin steeg vervolgens naar het monthly level van $9.345. Op het moment van schrijven is er een korte retrace geweest en biedt genoemde monthly wederom support.

Naast het dailychannel traden wij nu ook in een compressie en is de marktstructuur op kort tijdframe bullish. Ons eerst volgende target is nu $9.800 welke ook van belang is op de weekly. Spannend dus.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin heeft tekenen van zwakte laten zien en wij zijn extra alert op een neerwaardse beweging. Echter wijst de chart op dit moment nog omhoog en verwachten wij eerst $9800 op te zoeken en zien vanaf hier verder.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

De actuele koers in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!