Bitcoin Update: Sluit BTC de week boven $10.000?

Bitcoin heeft na 7 weken groen afgelopen week een rode week laten zien. De koers viel wat terug, maar herstelde zich vlot. Knallen we definitief door de grens van $10.000 heen?

We bekijken de week-, dag en 4-uurgrafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weekgrafiek

Na het bereiken van de magische $10.000 grens vorige week volgde al snel een pullback. De pullback was als verwacht krachtig omdat er weinig support was opgebouwd en bereikte lows van $8.000.

Dit werkt overigens net zo de andere kant op. Er was weinig weerstand en de koers werkte zich vlot omhoog na een korte fase van consolidatie. De grens van $10.000 werd weer opgezocht.

Wij zien de week graag sluiten boven de trendlijn in het geel om ons volgende target van $10.400 en $11.700 te bereiken. Maar is de uptrend nog in takt?

Bitcoin Update: Sluit BTC de week boven $10.000?

Daggrafiek

Het antwoord is ja, de uptrend is nog steeds in takt. Wel is er enig gevaar omdat het dump volume groot was (aangegeven met de rode pijl in onderstaande grafiek).

Waarom is BTC dan opgevangen op deze $8000 grens? Hier was ondersteuning van een aantal belangrijke MA’s die mooi samen in lijn liggen met de 0.236 Fibonacci.

Zolang Bitcoin hierboven blijft geeft dat aan dat de uptrend sterk is en een push terug omhoog volgde dan ook snel. Als Bitcoin de vorige top niet weet te doorbreken verwachten wij een pullback terug naar $8.000.

Bitcoin Update: Sluit BTC de week boven $10.000?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zitten we duidelijk in een channel (zie onderstaande grafiek en de witte lijnen). De koers zit op deze grafiek al lang in dit channel. Sluiten wij een candle buiten dit kanaal moeten er aan de onderzijde alarmbellen afgaan.

Op moment van schrijven is het lastig zeggen waar Bitcoin vanaf hier heen gaat omdat wij ons precies in het midden van de range bevinden.

Een belangrijk prijspunt is $9.345. Zolang wij hier boven blijven en traden onder weerstand zal deze gaan breken. Houdt deze niet gaat bitcoin lagere prijzen opzoeken.

Zie onderstaande grafiek voor belangrijke prijsniveau’s.

Bitcoin Update: Sluit BTC de week boven $10.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Er zijn wat tekenen van gevaar te zien in de charts maar de uptrend is nog niet voorbij. Voordat we echt omhoog kunnen kijken moet de grens van $10.400 worden doorbroken.

Voor een extra krachtige beweging omhoog moet daarna $9.345 worden gehouden. Wij zien range van $10.400 graag snel verbreken en behouden van $9.345 voor een krachtige beweging omhoog. Als dit niet lukt dan moeten we rekening houden met een daling richting $8.000.

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en het gratis Telegramkanaal van Margin Traders NL.