Grootste Bitcoin mining farm in Iran krijgt licentie van de overheid

Het uit Turkije afkomstige bitcoin mining bedrijf iMiner heeft een licentie ontvangen om in Iran aan de slag te gaan. In het Aziatische land moet het ministerie van Industrie, Mijnbouw en Handel goedkeuring verlenen aan miners. iMiner mag nu dus legaal haar activiteiten in het land opstarten.

Bitcoin mining in Iran

Volgens een rapport van vorige week heeft iMiner zijn mining activiteiten voor cryptocurrencies gestart in de provincie Semnan in Iran. Het zou gaan om 6.000 ASIC miners. ASIC staat voor Application-specific integrated circuit, wat betekent dat de halfgeleiders speciaal zijn doorontwikkeld voor het uitvoeren van specifieke taken (zoals het minen van Bitcoin).

Het bedrijf heeft ongeveer $7,3 miljoen geïnvesteerd in de miningfaciliteit en is daarmee een van de grootste cryptomining bedrijven ter wereld geworden.

Met al deze apparatuur zijn ze goed voor een totale rekenkracht van 96.000 terahash per seconde. Naar verwachting gebruikt iMiner de apparatuur van Aladdin, waarvan iedere unit goed is voor 16 terahashes per seconde.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Leasen van rekenkracht

iMiner biedt ook cloudmining-services aan, waarvan klanten hashrate kunnen huren om Bitcoin te minen. Een soortgelijk initatief is ook in New York afgetrapt, waar Greenidge Generation binnen no-time 30% van haar rekenkracht verkocht aan instituties.

Iran is een van de hotspots van cryptomining geworden vanwege de lage elektriciteitskosten. Het veroorzaakte echter ook problemen en dus stelde de overheid een speciaal energietarief in voor miners en looft het land een beloning uit voor tipgevers die illegaal minen bij de overheid aangeven.

Volgens een rapport heeft het Iraanse ministerie vorig jaar aan meer dan 1.000 Bitcoin mining bedrijven licenties verleend.

Bitcoin opslaan? Ga daarvoor naar Trezor, de hardware wallet specialist

Veranderingen in industrie

Zo vlak voor de halving is dit goed nieuws voor het ecosysteem. Waar door sommige sceptici gevreesd werd voor een groot probleem wegens de afnemende block reward, lijken miners de hand niet op de knip te willen houden.

Ondertussen rapporteren andere bedrijven indrukwekkende cijfers over het afgelopen jaar. Argo Blockchain heeft in 2019 ongeveer 1.330 Bitcoins gemined en $10,78 miljoen aan inkomsten gegenereerd. Hut 8, van ondernemer Marc van der Chijs, rapporteerde vorig jaar een totale omzet van $58 miljoen.

Kun je niet genoeg krijgen van Bitcoin? Kom ook eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!