bitcoin.org bitcoin BTC

OKCoin doneert $100.000 aan open-source Bitcoin betalingsverwerker

Bitcoin (BTC) beurs OKCoin doneert $100.000 voor de verdere ontwikkeling van betalingsprovider BTCPay Server. De beurs wil de open-source betalingsverwerker financieel ondersteunen omdat zij de waarde van het project inzien.

Motivatie

De CEO van OKCoin, Hong Fang, vertelt tegenover Cointelegraph meer over de beweegredenen: ”We hebben de verantwoordelijkheid om de ontwikkeling van  open-source software te ondersteunen, zij bieden de bouwstenen waar beurzen op zijn gebouwd.”

In de regel worden open-source projecten in eerste instantie vooral ondersteund door vrijwilligers. Binnen het ecosysteem van bitcoin zijn er anno 2020 veel partijen met een flinke zak met geld.

OKcoin is niet de enige partij die geld doneert aan ontwikkelaars in de wereld van bitcoin. Lees ook: Welke partijen financieren de ontwikkeling van Bitcoin (BTC)?

Naast een boost voor bitcoin als geheel is het ook goede marketing voor een bitcoin bedrijf.

Donatieprogramma

OKCoin startte in 2019 met hun ‘Developer Grant’ programma. Het doel is simpel: budget geven aan open-source projecten rondom bitcoin.

In februari van dit jaar doneerde OKCoin al geld aan een andere ontwikkelaar. Bitcoin Core developer Fabian Jahr was de gelukkige.

Fang geeft aan dat er drie belangrijke redenen zijn om bitcoin ontwikkelaars te ondersteunen:

  • Focus op gratis of open-source software
  • Onafhankelijkheid waarborgen
  • Decentralisatie aanmoedigen

Veel bijdrages voor bitcoin en daar omheen worden op vrijwillige basis gedaan en gebouwd. Met financiële zekerheid kunnen ontwikkelaars beter en meer werk verrichten.

BTCPay Server

BTCPay Server is dus een open-source betaalprovider. Gebruikers kunnen zelf een eigen server opzetten om bitcoin betalingen te verwerken. Je hebt met deze software niet te maken met een tussenpartij.

BTCPay Server is dus geen bedrijf waar je aanschuift als klant en waar je een deal mee maakt: de software is gratis en voor iedereen te gebruiken. Sterker nog: als je wil kun je er vandaag mee aan de slag en het zelf verder uitbouwen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!