OKCoin doneert $100.000 aan open-source Bitcoin betalingsverwerker

Bitcoin (BTC) beurs OKCoin doneert $100.000 voor de verdere ontwikkeling van betalingsprovider BTCPay Server. De beurs wil de open-source betalingsverwerker financieel ondersteunen omdat zij de waarde van het project inzien.

Motivatie

De CEO van OKCoin, Hong Fang, vertelt tegenover Cointelegraph meer over de beweegredenen: ”We hebben de verantwoordelijkheid om de ontwikkeling van open-source software te ondersteunen, zij bieden de bouwstenen waar beurzen op zijn gebouwd.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de regel worden open-source projecten in eerste instantie vooral ondersteund door vrijwilligers. Binnen het ecosysteem van bitcoin zijn er anno 2020 veel partijen met een flinke zak met geld.

OKcoin is niet de enige partij die geld doneert aan ontwikkelaars in de wereld van bitcoin. Lees ook: Welke partijen financieren de ontwikkeling van Bitcoin (BTC)?

Naast een boost voor bitcoin als geheel is het ook goede marketing voor een bitcoin bedrijf.

Donatieprogramma

OKCoin startte in 2019 met hun ‘Developer Grant’ programma. Het doel is simpel: budget geven aan open-source projecten rondom bitcoin.

In februari van dit jaar doneerde OKCoin al geld aan een andere ontwikkelaar. Bitcoin Core developer Fabian Jahr was de gelukkige.

Fang geeft aan dat er drie belangrijke redenen zijn om bitcoin ontwikkelaars te ondersteunen:

Veel bijdrages voor bitcoin en daar omheen worden op vrijwillige basis gedaan en gebouwd. Met financiële zekerheid kunnen ontwikkelaars beter en meer werk verrichten.

BTCPay Server

BTCPay Server is dus een open-source betaalprovider. Gebruikers kunnen zelf een eigen server opzetten om bitcoin betalingen te verwerken. Je hebt met deze software niet te maken met een tussenpartij.

BTCPay Server is dus geen bedrijf waar je aanschuift als klant en waar je een deal mee maakt: de software is gratis en voor iedereen te gebruiken. Sterker nog: als je wil kun je er vandaag mee aan de slag en het zelf verder uitbouwen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...