bitcoin lenen dollar blockchain.com

Hackers verkopen data van 129 miljoen Russische autobezitters voor Bitcoin (BTC)

Een database met gegevens van 129 miljoen Russische autorijders wordt te koop aangeboden voor slechts 0,3 bitcoin (BTC). Dat is momenteel zo’n $2.800 waard.

De gestolen gegevens worden aangeboden op de darknet. De darknet is de verzamelnaam voor het gedeelte van het internet dat niet te vinden is via bijvoorbeeld zoekmachines.

Hackers

De gelekte informatie bevat onder andere namen, adressen, paspoortnummers en andere data van Russische automobilisten. Dit soort gegevens kunnen door criminelen gebruikt worden om zich bijvoorbeeld voor een ander voor te doen online.

De gestolen data werd naar verluidt gestolen van het Ministerie van Verkeer, dat meldt het Russische RBC. Verschillende Russische slachtoffers hebben inmiddels bevestigd dat hun gegevens in de lijst kloppen.

Betalen

De hele database kost slechts 0,3 BTC ($2.800). De hackers hebben ook ‘exclusieve’ data te koop voor 1,5 BTC. Dit soort gelekte data wordt vaak voor erg weinig verkocht.

Rol van bitcoin

Bitcoin transacties zijn onomkeerbaar en in principe niet te stoppen. Iedereen kan gebruik maken van het netwerk. Dat maakt het geschikt om iedereen ter wereld te betalen.

Dat betekent ook dat mensen die wat minder fijne bedoelingen hebben het netwerk kunnen gebruiken. En dat moet ook, het netwerk van bitcoin discrimineert in principe niet. Een koelkast, een dictator of de bakker op de hoek zijn op het netwerk allemaal gelijk.

Bitcoin heeft de naam dat het met name gebruikt wordt door criminelen. Maar tegenwoordig is minder dan 1% van alle transacties te koppelen aan criminele acties.

Meer bitcoin en misdaad nieuwtjes:

Australische vrouw opgepakt voor het runnen van een eigen Bitcoin beurs

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!