india bitcoin BTC verbod

Centrale bank India bevestigt: Géén verbod op bankrekening Bitcoin bedrijven

De centrale bank van India (RBI) heeft bevestigd: er geldt géén verbod voor Bitcoin (BTC) bedrijven om van bancaire diensten gebruik te kunnen maken.

Bitcoin bedrijven in India

De toezichthouder reageerde namelijk op een informatieverzoek van BV Parish, medeoprichter van Bitcoin exchange.

Binnen de Bitcoin industrie waren er namelijk nog steeds (terechte) zorgen dat bitcoin bedrijven geen bankrekening konden krijgen. Een ander probleem is dat klanten moeilijk hun Bitcoin konden verzilveren in hun lokale munt (rupee).

Met deze officiële verklaring lijken die zorgen (voorlopig) weggenomen. Feitelijk kan de toezichthouder ook niets anders. Want het Hooggerechtshof heeft op 4 maart bepaald dat het ‘papieren verbod’ van de toezichthouder onrechtmatig is.

De centrale bank had in april 2018 een circulaire gepubliceerd. Daarin staat het dringende advies aan commerciële banken om geen transacties met Bitcoin of andere cryptovaluta toe te staan.

Diverse brokers en beurzen moesten hierdoor sluiten waaronder

Dat advies was niet bij wet vastgelegd, wat het in de praktijk tot problemen leidde. Klanten die via hun bank Bitcoin wilde kopen, konden dat niet doen. Bovendien was het verzilveren van Bitcoin in andere valuta problematisch.

Bitcoin industrie

De uitspraak van de rechter op 4 maart leidde tot een opluchting onder Bitcoin ondernemers. Een van de effecten is dat buitenlandse firma’s kantoren openen in het land of lokale beurzen overnemen.

Binance heeft eerder dit jaar de lokale beurs WazirX gekocht. Kraken breidt haar activiteiten uit met een apart kantoor in het land met 1,2 miljard inwoners.

Deze week werd bekend dat CoinDCX, de grootste bitcoin beurs, een durfinvestering van 2,5 miljoen dollar heeft ontvangen van Polychain Capital en Coinbase Ventures.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!