CoinMarketCap past rangschikking voor ruilparen aan

CoinMarketCap komt met een nieuwe rangschikking voor ruilparen. De grootste datawebsite uit de industrie maakt dit bekend in een blogpost.

CoinMarketCap verzamelt naast de marktdata van de bitcoinhandel op verschillende beurzen ook de statistieken van de andere duizenden altcoins.

Het populairste ruilpaar in de markt is die tussen bitcoin (BTC) en tether (USDT): BTC/USDT.

Nieuwe rangschikking

De nieuwe rangschikking is volgens de website bedoeld om een beter beeld te krijgen van de markt.

De ruilparen worden met behulp van een algoritme samengesteld. Dat algoritme kijkt naar drie aspecten: gerapporteerd volume, liquiditeit en een schatting van het gebruikersbestand van de beurs.

Dus naast het handelsvolume en liquiditeit spelen ook de inschattingen van CoinMarketCap zelf een rol. CoinMarketCap: ”Elk ruilpaar moet goed scoren op alle drie de aspecten om hoog op de lijst te komen.”

Het platform verwacht op deze manier een beter beeld te geven van elk ruilpaar. Voorheen werd de rangschikking alleen bepaald op basis van gerapporteerd volume.

Aanpassingen

CoinMarketCap gooit dus een nieuwe filter over de data die zij aanleveren. De beurs Binance nam eerder dit jaar het platform over voor honderden miljoenen. Kort daarna besloot CoinMarketCap ook de manier waarop zij bitcoin beurzen rangschikken aan te passen.

En je raadt het niet… De nieuwe eigenaar staat met een perfecte score op één.

In plaats van rauwe data wordt de data op CoinMarketCap steeds meer een samenhangsel van statistieken die het platform zelf uitkiest.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!