bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Prominente denker bullish met $50.000 prijsdoel

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $19,041.87.  Dat is 3.56% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $353,294,039,594.19 met een circulatie van 18,553,537 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin koers naar $50.000 door parabolische groei’ aldus Tuur Demeester

Bitcoin prominent en onderzoeksanalist Tuur Demeester ziet de Bitcoin koers na de halving niet meer onder de $6.000 komen. Met zijn voorspelling zet hij in op minstens $50.000 per BTC de komende jaren.

Dit vertelt de in Amerika woonachtige Belg op het het YouTube kanaal van onderzoeksbureau Messari.

Volgens de analist, bekend van de paper The Bitcoin Reformation, ziet de koers terugkeren in een nieuwe bull cyclus. Volgens hem is de bodem van de bearmarkt rond de $3.000 – $4.000 al bereikt.

Kortom, tijdens Black Thursday op 12 maart heeft de prijs de bodem aangestampt.

Hij speculeert ook hoe recente inflatoire maatregelen van de Federal Reserve de prijs van Bitcoin kan beïnvloeden. Hij is namelijk bezorgd dat huishoudens in de VS veel minder koopkracht krijgen na deze ingrepen.

Hackers ontdekken lek van $18 miljoen op twee Bitcoin exchanges

White hat hackers hebben $18 miljoen aan cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC) ‘ontdekt’ op twee afzonderlijke exchanges. Dat blijkt uit onderzoek van technologiesite CyberNews, die hierover uitgebreid bericht.

De buit van de goedwillende aanvallers is indrukwekkend. Lykke bewaarde 80.000 private keys op een publieke database, die niet versleuteld was. De keys geven toegang tot cryptovaluta met een huidige marktwaarde van $16,5 miljoen.

Eenmaal de private keys in handen, dan heb je de Bitcoin in handen.

Ook de API keys, waarmee onbevoegden volledige toegang tot de beurs kregen, zijn in dezelfde database opgeslagen. Dus niet “cold storage”, op een offline plek zoals een kluis bijvoorbeeld.

Hup Bitcoin met Alejandro de la Torre: ‘Binance gevaar voor Bitcoin mining’

Binance die 15% van alle Bitcoin rekenkracht naar zich toe wilt trekken. Een gevaar voor de Bitcoin mining pool industrie en het bitcoin netwerk, zo oordeelt Alejandro de la Torre, vice-president bij Poolin’, in een nieuwe aflevering van Hup Bitcoin.

Binance maakt bij monde van CEO Changpeng Zhao bekend een Bitcoin mining pool te starten. Ze lokken nu nieuwe miners met een fee van 0%, een doorn in het oog van andere pools.

De la Torre daarover:

‘Binance als mining pool maakt het Bitcoin netwerk meer gecentraliseerd.

We zijn niet vergeten dat Binance de blockchain van Bitcoin wilde terugdraaien nadat hun beurs gehackt was in 2019. Die reorg zou rampzalig voor Bitcoin zijn geweest’.

Volgens recente data heeft Binance nu 2,9% van de Bitcoin rekenkracht in handen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!