bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: brokers stoppen onbewust diefstal van $5 miljoen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $36,193.68.  Dat is 3.92% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0028 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $673,336,798,940.16 met een circulatie van 18,603,712 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Over-the-counter Bitcoin beurzen stoppen onbewust diefstal van $5 miljoen

Vier over-the-counter (OTC) bitcoin beurzen hebben onbewust de diefstal van $5 miljoen voorkomen. De Spaanse financiële dienstverlener Banco Santander werd bestolen.

De daders wilden hun gestolen geld direct omzetten naar bitcoin. De banktransacties zorgden er echter voor dat een aantal bankrekeningen van de betrokken beurzen werden bevroren.

Santander zag in april een aantal vreemde transacties op de accounts van een Braziliaanse staalbedrijf genaamd Gerdau. Het waren 11 transacties van in totaal $5 miljoen, allemaal uitgevoerd vanaf het zelfde IP-adres.

Op 20 april was er aangifte gedaan.

Het geld werd naar bankrekeningen van vier OTC trading desks gestuurd. Volgens The Bitcoin Portal hebben inmiddels acht mensen bevestigd dat de bankrekeningen van de trading desks vrij snel werden bevroren.

Verouderde miners na Bitcoin halving? ‘Zoek goedkope stroom’

Eigenaren van verouderde Bitcoin miners moeten op zoek naar goedkope elektriciteit om nog winstgevend te blijven na de aankomende Bitcoin halving.

Zoek goedkope stroom en bespaar zoveel mogelijk op je operationele kosten zoals onderhoud en personeel, aldus marktanalist Johnson Xu, van onderzoeksfirma TokenInsight.

In sommige Chinese regio’s betalen miners een zeldzaam laag tarief van $0,02 kilowattuur aan stroom. Streef dat na, aldus Xu.

Optie twee is verhuizen naar een koude (re) regio. Daarmee kan men besparen op koelingskosten. Operators in Canada, Siberië en IJsland hoeven minder energie te verbruiken om hun machinecomplex te koelen.

Maar het is de grote vraag hoe lang deze strategie standhoudt, zo merkt Xu op. Zoals gezegd is er een wapenwedloop gaande en blijven mining bedrijven en pools investeren in de laatste apparatuur om concurrerend te blijven.

Met andere woorden: de computerkracht komt steeds meer in handen van nieuwe machines en dat gaat ten koste van de oudere versies.

Traditionele fondsen roeren zich meer op Bitcoin (BTC) futures markt

Steeds meer traditionele fondsen ontdekken Bitcoin (BTC) als investering of handelen al actief in futures, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

The Block heeft dieper in de handelsdata van CME gegraven en komt tot de conclusie: het aantal ‘grote open interest’ houders, handelaren met een open positie van meer dan 25 Bitcoin, heeft een nieuw ‘record’ bereikt van 61 stuks.

Men heeft de Commitment of Traders (COT) doorgespit, een periodieke rapportage van de Amerikaanse toezichthouder CFTC.

Wat betekent dit? Meer handel in ‘papieren’ Bitcoin via future exchange CME.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!