Gimmick: een in-game Bitcoin mining farm voor een paar euro

Voor een paar euro een eigen in-game Bitcoin mining farm? Dat is mogelijk in de video game Animal Crossing New Horizon. Spoiler alert: anders dan met échte mining, verdien je hier géén geld mee, zo meldt Decrypt.

Bitcoin mine in-game

Gamen is een populair tijdverdrijf, helemaal tijdens de huidige (intelligente) lockdown. Een populair spelletje is Animal Crossing New Horizons op de Nintendo Switch. En één speler heeft wel een héél originele in-game item bedacht: een heuse Bitcoin mining farm.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het spel zelf is vrij simpel van opzet. Via het uitvoeren van simpele taken kun je punten verdienen. Denk aan het hakken van hout en het runnen van een boerderij. Dat in-game geld heeft de naam 'bells'. De waarde ervan? 1 miljoen bells staat gelijk aan circa $2,70.

Een afbeelding van de mining farm circuleert op het Cryptocurrency kanaal van Reddit en is gemaakt door Reddit gebruiker ‘stholli’. Die zegt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Sommige mensen hebben een ijzerhouten keuken in het spel, ik heb een bitcoin mine’.[/penci_blockquote]

Hoe ziet het eruit? Een dorpeling zit voor een computerscherm omgeven door servers met een bedrukt gezicht. De aanname is dat het een bitcoin trader is, die ‘s nachts is opgebleven om de koers te volgen. Een herkenbare valkuil van vele (fulltime) traders.

De items zijn te kopen via de online catalogus VillagerDB. Een mining server kost in de game 100.000 bells. Omgerekend naar dollars kost daarmee een complete in-game mining setup iets meer dan 4 dollar.

Bitcoin in populaire games

Het is niet de eerste keer dat een Bitcoin miner figureert in een populair videospelletje. Al in 2014 heeft een gebruiker met de naam ‘DrDaBombz’ op het MinecraftForum een semi-functionele Bitcoin miner gemaakt van in-game elementen.

In 2018 heeft YouTuber "TheRedEngineer" een (uitgeklede) versie van het Bitcoin mining protocol in Minecraft verwerkt.

Hij heeft daarvoor ‘command blocks’ gebruikt, een in-game component te gebruiken voor console commands.

Malware

Maar het is nog altijd opletten wat je installeert. Zo was er ook genoeg malware te vinden waarmee je op het oog BTC kunt minen. Maar het programma's die de prestaties van je computer sterk vertragen.

Veel van deze malware was eerst ook nog te vinden op het online gaming platform Steam, maar die moest ingrijpen. Duizenden gebruikers bleken de dupe te zijn, waarna Steam de malware heeft verwijderd.

Bron afbeelding: Decrypt / Tijapa

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgamemining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...