bitcoin witwassen amld5 wwft cryptobedrijven

Nederlandse cryptobeurs Nocks stopt vanwege nieuwe cryptowet

De Nederlandse cryptobeurs Nocks stopt vanwege de nieuwe cryptowet, die vandaag is ingegaan. Dat maakt het bedrijf uit Rotterdam vandaag bekend op haar website.

Ze hebben een koper gevonden van hun exchange software, maar de naam daarvan is nog niet bekend gemaakt. De achterliggende BV Nocks Payments is al eerder verkocht.

Klanten krijgen het advies om vóór 1 juli 2020 hun euro’s op te nemen van hun account. Cryptovaluta moet vóór donderdag 21 mei zijn omgezet in euro’s.

Cryptowet

De Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn is per vandaag ingegaan na publicatie in de Staatscourant. De wet is bedoeld om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

Ook beurzen, brokers en walletaanbieders die euro omzetten in Bitcoin of andere cryptovaluta, moeten aan deze wet voldoen.

Uit recent onderzoek blijkt dat minder dan 1% van de Bitcoin transacties (mogelijk) gerelateerd is aan criminele activiteiten.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!