Bitcoin (BTC) nu betaalmiddel bij 2.000 automaten van Coca-Cola

Je kunt nu in Australië en Nieuw-Zeeland een Coca-Colaatje kopen met Bitcoin. Dat schrijft The Australian Financial Review in een nieuw bericht. Er zijn namelijk ongeveer 2.000 automaten in Down Under begonnen met het accepteren van cryptocurrencies, waaronder dus Bitcoin.

Bitcoin adoptie

De deal komt uit de koker van Centrapay. Dit is een startup uit Nieuw-Zeeland die zich bezighoudt met digitale betalingen. De automaten genereren QR-codes die klanten kunnen scannen met hun telefoon.

Spoiler: je moet hiervoor wel de app van messenger Sylo gebruiken.

Zij zetten Bitcoin direct om naar de Australische of Nieuw-Zeelandse dollar. En je colaatje komt vervolgens tevoorschijn uit de vending machine.

Een woordvoerder van Coca-Cola Amatil, het bedrijf dat de Coca-Cola in Australië, Nieuw-Zeeland en vier andere landen in Azië-Pacific regelt, vertelt hier mee over.

Hij zegt dat ze enkele jaren geleden al QR codes begonnen te gebruiken voor de automaten wegens de opkomst van WeChat en AliPay. Het is dus een fluitje van een cent om dit schermpje te gebruiken voor QR codes voor Bitcoin betalingen.

“We willen ervoor zorgen dat klanten transacties met ons kunnen uitvoeren in de valuta die hun voorkeur krijgt. Dus het accepteren van cryptovaluta is voor ons de volgende stap gezien de stijgende populariteit van deze munten.”

Jerome Faury, directeur van Centrapay, vertelde aan AFR ook dat zijn bedrijf zich nu op de Amerikaanse markt wil gaan richten.

In onderstaande video is te zien hoe het precies in zijn werk gaat.

Wereldwijde trend

Wereldwijd zien we steeds meer soortgelijke nieuwtjes. Zo berichtten we in september vorig jaar al dat 25.000 winkels in Frankrijk Bitcoin betalingen gingen accepteren.

Twee maanden geleden maakte crypto startup Cryptobuyer bekend dat het samen gaat werken betalingsbedrijf Megasoft zodat Venezolanen nu bij 20.000 winkels hun Bitcoin kunnen uitgeven.

Helaas wordt de Bitcoin in dit geval met Coca-Cola dus achter de schermen omgezet naar de lokale dollar. En maken ze nog geen geen gebruik van het Lightning Network. In Duitsland deelde een imker gisteren een video van een manier hoe je bij hem via Lightning kunt betalen.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!