Hup Lightning: Een maand vol snelle Bitcoin (BTC) transacties

Deze hele maand staat Bitcoin Magazine NL in het teken van het Bitcoin Lightning Network. Het Lightning Network is bedoeld als optie voor snelle(re) bitcoin betalingen.

Als je eenmaal op het netwerk zit kun je relatief gemakkelijk en goedkoop bitcoin transacties doen zonder de onderlaag van het netwerk te belasten.

Om de maand af te trappen hebben we ook een leuke prijsvraag, die vind je aan het einde van dit artikel

Hup Lightning

Wat houdt zo’n Lightning maand precies in? Wat kunnen we verwachten? Iedere dag komt er (minimaal) één artikel over Lightning op de website. Dit doen we onder de noemer #HupLightning. Gedurende de week zullen er ook leuke (win)acties zijn waarbij je kans maakt op een paar satoshi’s.

Kom ook vooral gezellig langs in onze gloednieuwe Lightning Telegram chat en ga samen met andere Bitcoiners mee op reis in de wereld van het Lightning.

De reeks is onderverdeeld in een aantal onderwerpen:

  1. Introductie
  2. Achtergronden
  3. Toepassingen
  4. Applicaties
  5. Diepgang

Wat gaan we doen?

We beginnen de eerste artikelen met een introductie van het Lightning Network en hoe je jouw eerste stappen op het netwerk kunt zetten. We bespreken verschillende wallets: custodial, non-custodial en bijvoorbeeld apps die bij je eigen node passen.

Ook gaan we kijken naar de geschiedenis, de ontwikkelingen en het ecosysteem. Welke bedrijven werken aan het protocol? Welke implementaties zijn er?

Zo gaan we dieper en dieper de Lightning rabbithole in. Als de basis en de werking van Lightning aan bod is gekomen gaan we naar het leukste onderdeel: de toepassingen. En als jij zelf een wallet hebt, kun je dus testen en meedoen! Kom daarvoor ook in onze Telegram chat om samen de apps te testen.

Voor de fijnproevers bespreken we ook zaken als watchtowers, loop in/out en submarine swaps.

We starten de serie met een prijsvraag. Meer hierover kun je lezen in onderstaande tweet.

Heb je ideeën of vragen over de serie? Laat het weten in de chat. Hup Lightning!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!