Bitcoin BTC koers

Bitcoin (BTC) prijs duikt plots naar $9.135, $96 miljoen aan ‘longs’ weggevaagd

Update – De Bitcoin (BTC) prijs is dinsdagmiddag scherp gedaald naar $9.135 op de Bitstamp beurs. Inmiddels lijkt de koers te herstellen bij $9.400.

Op BitMEX, een marktplaats voor derivaten, dipte de koers even zelfs naar $8.600. Een behoorlijk contrast met vanochtend toen de koers even naar $10.500 schoot. Bitcoin maakt haar volatiele karakter als asset weer volledig waar.

Uit data van marktonderzoeker Skew.com blijkt dat er ongeveer $96 miljoen aan long posities zijn geliquideerd in korte tijd. Met een ‘long’ speculeert men op een hogere koers.

Een kleiner getal dan de $125 miljoen aan short posities die handelaren vanochtend in rook zagen opgaan. 

 

Eerdere berichtgeving 8.00 uur:

Vannacht is de Bitcoin prijs weer door de $10.000 geschoten. Het is de eerste keer sinds de halving van 12 mei dat dit gebeurt. De koers knalde even door top boven de $10.400 en zakte toen weer iets terug.

Sinds de Bitcoin halving loopt de (gemiddelde) Stock-to-Flow ook hard op. De modelprijs die PlanB heeft ontwikkeld, staat sinds vandaag ook voor het eerst boven de $10.000. Daarmee wijkt BTC nog niet af van de eerder voorspelde weg richting $288.000 vóór eind 2024.

Analisten over Bitcoin

Met deze stijging is Bitcoin op het hoogste punt in 11 weken aangekomen. Sinds de flinke daling van 13 maart, waarop de koers een gigantische val maakte, is de koers ook alweer 160% gestegen.

Deze uitbraak door de $10.000 is niet alleen een belangrijke omdat dit een psychologische grens is. Macro investeerder Raoul Pal laat zien dat Bitcoin nu uit een groot patroon is gebroken.

Analist Dave the Wave is het hier overigens niet mee eens. Het is namelijk maar net welk type grafiek je gebruikt om de lijntjes doorheen te tekenen.

De stijging van grofweg $900 laat ook een spoor van vernieling achter zich. Er stonden namelijk weer voldoende short posities open op onder andere BitMEX die geliquideerd zijn.

Coinbase offline

De timing van deze pump is ook allerminst opmerkelijk te noemen. De afgelopen weken is de Amerikaanse cryptobeurs namelijk een aantal keer offline geweest. En iedere keer was dit tíjdens een enorme prijsveranderingen van Bitcoin.

Zack Voell van Coindesk laat dit in onderstaande tweet duidelijk zien. De beurzen hebben wat dat betreft niets geleerd van de periode in 2017.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over de nieuwtjes!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!