Bitcoin BTC update koers prijs analyse TA

Bitcoin (BTC) Update: gaat de koers opnieuw de $10.500 testen?

De Bitcoin (BTC) koers maakte vandaag een daling van ruim $1.800 op de Bitmex exchange, waarbij elke supportlijn doorbroken is. Wat gaat de koers op de korte termijn doen? We nemen de belangrijkste timeframes met je door.

Op exchanges zoals Bitstamp en Binance, kwam de grootste cryptomunt echter niet onder de $9.100. Best vreemd zo’n prijsverschil van ruim 500 dollar.

Vooralsnog ziet het er niet zo slecht uit. Klopt, we zijn fors gedaald, maar we zien ook dat verkooporders vrij snel worden opgekocht momenteel. Deze week zit er al $4.5 miljard aan marktorders in de weekly candle.

En dit zijn ook nog enkel de marktorders, we praten hier dus simpelweg nog niet over limiet orders. De weekly staat momenteel met ruim 92 miljoen marktorders in het groen.

Dat is een indicatie dat de koersdaling op laag volume is geweest.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Kijken naar de weekly, dan zien dat er vannacht tegen resistance aan is gelopen. De bulls wilden voorbij $10.500, maar zijn afgestopt bij $10.483 gekomen op Bitmex.

Het is op zich ook niet gek dat er een correctie volgt na een rangende week tussen $9.500 van vorige week.

Of er een reversal gaat plaatsvinden is maar zeer de vraag. Maar vooralsnog staat het support level bij $8.600 als een huis. Maar stel dat het key level bij $8.500 breekt, dan is het mogelijk om een backtest te shorten.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Technisch gezien hebben we nog steeds een higher low weggezet op de chart. En het werkt eigenlijk heel simpel.

Als er op de top geen mensen zijn die BTC verkopen of shorten, dan valt daar simpelweg geen geld te verdienen. Nu zijn mensen op $10.000 en erboven gaan longen, wat is te omschrijven als het fear of missing out effect, FOMO.

Dat is spelletje wat de whales spelen, om vervolgens de prijs te laten zakken. Het is een dynamiek in deze markt die ik al eerder heb aangehaald.

Waarom short men op de bodem en longt men op de top? Dit zou juist andersom moeten zijn. Verder zien we op de daily nu eigenlijk dezelfde support als die van de weekly. Daarnaast zien we op de daily de monthly levels staan, hierop is die gebounced.

Ook qua fibonacci levels klopt het allemaal. De monthly is netjes getest, even er doorheen om de long posities eruit te stoppen en we gaan weer omhoog.

Gezien het feit dat we snel omhoog zijn gegaan, want ze hebben daar ontzettend dikke limit orders gestaan. Met andere woorden: we kunnen de $10.500 gaan testen voor de tweede keer in korte tijd.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we een daling van natuurlijk die ruime $1.800 van circa $10.400 naar $8.600. Maar de helft is inmiddels alweer teniet gedaan.

Ook zijn er aan de onderkant van die wick op $8.800 circa 21 miljoen markt orders gelonged. Dit is dus significant!

We kunnen ook verder kijken naar het grote plaatje, en dat is de Wyckoff Distributie. Dat betekent dat we daar nu zo’n beetje de laatste fase van gehad hebben, en dat ons een verdere dump staat te wachten.

Altijd beide opties open houden, hierin is volume ontzettend belangrijk!

Daarnaast ligt de Point of Control op $9.560. Als we die breken en vervolgens als support houden, dan zie ik een verdere stijging naar $10.000 weer mogelijk.

Gebeurt dit niet en we verliezen het maandelijkse niveau, dan kunnen we verder down gaan, en zal dat niveau dienen als resistance.

‘Fake out’

Wat we ook hebben gezien, en wat elke analist en trader ziet, was een symmetrical triangle. Dus iedereen trade erop, wat op zich logisch dat de grote jongens dit patroon dan gaan “faken”, wat ook met de dump is
gebeurd.

We zien een move er doorheen, breakdown traders stappen in en…en je raadt het al: we koersen omhoog om zo shorters te “trappen”.

Als deze geliquideerd zijn, is dat dus weer benzine voor Bitcoin.

‘900 dollar goedgemaakt’

Bitcoin heeft een te verwachte dump gehad, maar heeft weer 900 dollar goedgemaakt. Er is verder nog geen reden om mega bearish te zijn.

Vooralsnog houden we alle levels nog en zetten we nog steeds een higher low weg op de kaart.

Als monthly en Point of Control (POC) geclaimd zijn, dan voorzie ik een verdere bullish move up. Zolang dat niet het geval is, dan wacht ik af en kijk ik vooral naar het volume.

Over Growing Capital

Wil jij als professional leren traden? Volg dan het leerprogramma van Growing Capital. Daar krijg je alle tools die je nodig hebt om actief te handelen.

Vraag ook informatie in onze Telegram chat, en tientallen mensen kunnen je vertellen dat dit programma je dingen leert die je in geen enkel ander programma in Nederland leert!

Bekijk de analyses ook via het Youtube kanaal van Growing Capital!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!