Bitcoin investeerders in bedrijf Zuid-Afrika ongerust, CEO spoorloos

Zuid-Afrikaanse investeerders beschuldigen de CEO van VaultAge Solutions ervan dat hij voor miljoenen aan Bitcoin en andere crypto valuta heeft gestolen.

Volgens een rapport van AllAfrica is Willie Breedt, de CEO van investeringsmaatschappij VaultAge Solutions, op de vlucht geslagen. Sinds december 2019 is er geen contact meer met de man geweest.

Investeren in Bitcoin

Naar verluidt zou Breedt zich in de buurt van de stad Jeffrey’s Bay bevinden. Er wordt vanuit het hele land gezocht naar zijn verblijfplaats, schrijft Cryptoglobe.

De Zuid-Afrikanen die via dit bedrijf in cryptocurrencies investeren, vrezen dat de CEO het land is ontvlucht naar Mozambique.

Breedt wordt ervan beschuldigd miljoenen aan Bitcoin te hebben gestolen van de investeerders. Het onderzoek beweert dat VaultAge Solutions niet is geregistreerd als een legitieme financiële instelling bij de Financial Services Conduct Authority (FSCA). Desondanks had het toch meer dan 2000 investeerders.

Gedupeerde Lettie Engelbrecht uit Krugersdorp vertelt haar verhaal:

We zijn gepensioneerd en hebben R200 000 (ter waarde van 12.000 euro, red.) geïnvesteerd. Van december tot april hebben we betalingen ontvangen voor de groei van onze investering. Sindsdien hebben we nooit meer geld gezien. We zijn wanhopig en leven met een klein budget.

Koop Bitcoin en word klant bij Anycoin Direct!

Spaargeld

Een andere Zuid-Afrikaanse investeerder heeft naar verluidt meer dan R6 miljoen (ter waarde van 308.000 euro) bij het bedrijf van Breedt gestort.

Opmerkelijk genoeg gaf Breedt wel een schriftelijk antwoord aan de lokale outlet News24:

Ik ben druk bezig om alle toezeggingen na te komen die ik aan de investerders heb gedaan. De toezegging is dat al het startkapitaal uiterlijk op 31 mei is terugbetaald.

Kolonel Katlego Mogale van het Directorate for Priority Crime Investigation (DPCI) vertelt dat de autoriteiten de zaak onderzoeken, maar dat ze in dit stadium geen verdere informatie kunnen onthullen.

Laat dit een wijze les zijn als je nieuw bent in de wereld van Bitcoin. Bitcoin zélf is geen fraude, maar het is wel een heel mooi middel voor oplichters om als middel te gebruiken om geld aan te trekken. Zorg er voor dat je Bitcoin in eigen beheer neemt. Weet je niet hoe dat moet? Lees dan meer hierover in onze Hodl Cursus.

Kom ook langs in onze Telegram chat en praat door over het nieuws.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!