Bitcoin mining pool Poolin’ sluit deal met leenplatform BlockFi

Het Chinese Poolin’ geldt als één van de grootste Bitcoin (BTC) mining pools ter wereld. Ze sluiten een overeenkomst met BlockFi, het bekende leenplatform. aldus nieuwssite Coindesk.

Bitcoin mining pool

Een mining pool bundelt alle hashing power van een groot aantal mining bedrijven. Door samen te werken is de kans groter dat de pool een volgende bitcoin block vindt. Daarvoor krijgt de pool dan 6,25 BTC, omgerekend 62.500 dollar tegen de huidige koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast het faciliteren van de miners is Poolin' ook actief met andere diensten. Zoals het 'regelen' van aantrekkelijke leningen voor aangesloten miners.

Als tussenpersoon kan Poolin' dan namelijk fungeren als 'counterparty' voor de financier, in dit geval BlockFi. Doordat miners verse dollars kunnen aantrekken - met als onderpand Bitcoin - is het mogelijk om nieuwe machines te kopen.

Miners houden liever hun gedolven BTC in voorraad, terwijl ze voor hun lopende business moeten afrekenen in lokale valuta: bijvoorbeeld dollars, euro, renminbi of roebel. Afhankelijk waar men als miner gevestigd is.

Poolin' heeft deze activiteiten onder de paraplu van Blockin georganiseerd, het bedrijf dat ook een Bitcoin wallet uitgeeft.

BlockFi hack

Leenplatform BlockFi kwam afgelopen maand minder in het nieuws. Bij een hack lag een deel van het klantenbestand op straat.

De hackers hadden niets gestolen, maar wel persoonsgegevens kunnen inzien. Zoals de balans van iemand (aantal BTC) én iemands huisadres.

Dat is pijnlijk, want daarmee ligt iemands vermogen op straat voor kwaadwillenden. Naar eigen zeggen is het lek in de software van het leenplatform inmiddels gerepareerd.

Hup Bitcoin met Alejandro de la Torre

De komst van Binance als mining pool is een 'gevaar voor het bitcoin netwerk', zo oordeelt Alejandro de la Torre, vice-president bij Poolin’, in een nieuwe aflevering van Hup Bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.