bitcoin btc update geld dollar

Bitcoin beurs Kraken doneert $150.000 in Bitcoin aan open-source betaalverwerker

Bitcoin beurs Kraken doneert $150.000 in bitcoin aan de BTCPay Foundation. Dat is de stichting achter de gelijknamige open-source betalingsverwerker.

Met BTCPay Server kun je bitcoin betalingen accepteren en verwerken in bijvoorbeeld een webwinkel zonder een tussenpartij. Ook zorgt het voor extra data bij betalingen zodat je bijvoorbeeld weet welk product een klant besteld heeft, net als bij traditionele betalingsverwerkers.

BTCPay Server

BTCPay Server is gratis en dus compleet open-source en voor iedereen toegankelijk. Daarom is de stichting afhankelijk van donaties en vrijwilligerswerk.

Kraken doneert $150.000 en is daarmee tot op heden de grootste donateur aan het project. Andere bedrijven uit de bitcoin industrie dragen ook hun steentje bij. Onder andere Square Crypto en OKCoin deden eerder al een donatie.

Met BTCPay Server kun je als een echte bitcoiner alles zelf regelen. Geen gedoe met blokkades van PayPal of kosten per transactie van bijvoorbeeld een iDeal.

Een groter budget betekent dat er meer manuren beschikbaar komen om de applicatie verder uit te bouwen.

Nicolas Dorier, de man achter het idee van BTCPay Server, verstuurde in 2017 een opmerkelijke tweet. Hij was het oneens met BitPay (op dat moment de grootste bitcoin betaalverwerker) en beloofde hen voorbij te streven en te verslaan.

BitPay bestaat nog steeds, maar met steeds meer steun vanuit de industrie zet Dorier met BTCPay serieuze stappen.

Steun uit andere hoek

Bitcoin ontwikkelaars ontvangen niet alleen financiële steun uit de eigen industrie. Bitcoin speelt een belangrijke rol in het leven van de Amerikaanse NFL-speler Russell Okung, hij droeg in 2019 BTCPay Server op zijn wedstrijdschoenen. 

Maar het blijft niet alleen bij gratis reclame. De Human Rights Foundation (HRF) lanceerde recentelijk een heus bitcoin fonds. De mensenrechtenorganisatie wil zich richten op het financieren van privacy oplossingen voor bitcoin.

De HRF ziet bitcoin als belangrijke tool in de strijd om persvrijheid en de vrijheid van betalingen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!