‘Bitcoin.org is in gevaar’

Om de soap nog wat sappiger te maken deelde Cobra een aantal screenshots over gesprekken tussen beiden. In de berichten komt een gesprek tussen Binns en Mozilla naar voren. Mozilla is het bedrijf achter de webbrowser genaamd Firefox.

Zij boden Binns een donatie of een investering tot wel $75.000 in zijn bedrijf. Cobra zei: neem het geld, maar maak duidelijk dat jij of jouw bedrijf geen eigenaar zijn van bitcoin.org.

Binns reageerde via GitHub.

“Bitcoin.org is mogelijk gecompromitteerd. Cobra heeft mij de toegang tot de website ontzegd en de code. Ik denk niet dat Cobra de enige rechtelijke eigenaar is, ook heeft hij geen recht om dit te doen zonder aanleiding.”

Will Binns

Binns zegt dat Cobra zijn berichten misbruikt om zijn actie kracht bij te zetten. Volgens hem zijn de statements uit de context getrokken.

Hij gaat nog verder. Cobra zou volgens de ontslagen bitcoiner nadenken over het (illegaal) verkopen van de website.

Binns heeft inmiddels een oproep gedaan om een crowdfundingactie op te zetten voor een rechtszaak. De schatkist van de website wordt voorlopig in handen gelegd bij iemand anders.

Onduidelijk

Het is nog onduidelijk hoe deze situatie afloopt. Maar Cobra is nog altijd degene met de controle over Bitcoin.org. Het is afwachten wat er dit jaar gaat gebeuren en wie er naar voren wordt geschoven om de zaak over te nemen.

De kansen van Binns lijken een stuk kleiner.