bitcoin btc whales halving

Coinbase grootste Bitcoin beurs met 984.300 BTC in beheer

Bitcoin beurzen beheren gezamenlijk circa 3,08 miljoen Bitcoin (BTC) voor hun klanten. Dat is omgerekend 16,5% van de (toekomstige) voorraad van 21 miljoen BTC.

Bitcoin (BTC) in beheer bij exchanges

Dat blijkt uit onderzoek van Larry Cermak van nieuwssite The Block.

Dat aantal lijkt groot, maar de trend is dat beleggers hun Bitcoin van een exchange afhalen. Sinds 9 februari dit jaar staat er 10% minder BTC bij een gecentraliseerde beurs.

Toen ging het namelijk nog om 3,43 miljoen bitcoin, bijna 19% van het totale aantal te minen BTC. In 2140 is de laatste BTC een feit.

Cermak heeft ook een verdeling gemaakt naar exchange en daar rolt Coinbase als ‘dikke whale’ uit. Het lijstje met aantallen BTC is indrukwekkend:

  • Coinbase: 984.300 BTC
  • Huobi: 413.000 BTC
  • Binance: 318.000 BTC
  • OKEx: 268.000 BTC
  • BitMEX: 217.000 BTC

Coinbase Bitcoin BTC whale

The Block heeft bij haar onderzoek geput uit een scala aan bronnen: bitUniverse, chain.info Glassnode, Peckshield, BitFury en BitcoinWhosWho.

Op moment van schrijven zijn er bijna 18,4 miljoen BTC gedolven (bron: Coingecko.com). Naar verluidt is circa 20 tot zelfs 30% van deze Bitcoin niet meer toegankelijk door bijvoorbeeld verloren private keys.

Trend: Hodl

Zoals gezegd is er sinds de afgelopen halvening een trend dat beleggers (een deel van) hun BTC van beurzen halen en in eigen beheer bewaren op een hardware wallet.

Uit onderzoek van Glassnode blijkt dat er sinds begin maart ruim 24.000 BTC van exchanges is gehaald.

Mogelijke verklaringen voor deze daling:

  1. (Een deel van de) Beleggers hebben minder interesse om actief te handelen en heeft een hodl-strategie, hold on for dear life, een long time preference.
  2. Beleggers hebben meer vertrouwen in het eigen beheer van hun Bitcoin c.q. private keys. Regelmatig zijn centrale beurzen slachtoffers van hacks, of aanvallen.
bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!