bitcoin lightning tor

Bitcoin wallet Electrum komt met functionaliteiten voor Lightning Network

Een beta versie van de bitcoin wallet Electrum 4.0 is afgelopen woensdag uitgebracht met ondersteuning voor het Bitcoin Lightning Network. Het team achter de wallet kondigde de ondersteuning vorig jaar in oktober al aan, maar nu kunnen gebruikers van Electrum dus aan de slag met Lightning.

Lightning

Het Bitcoin Lightning Network is een protocol bovenop het netwerk van bitcoin. Het is een netwerk van verschillende gebruikers die peer-to-peer bitcoin transacties kunnen doen zonder de onderlaag te belasten.

Je kunt via de Electrum app of via een command line de functionaliteiten activeren. Het zit wel een beetje verstopt, je moet opzoek naar het ‘Information’ gedeelte om aan de slag te gaan met Lightning en Electrum.

Gebruiken

Electrum biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de servers van de organisatie, maar moedigt gebruikers aan om zelf een node op te zetten. Servers kunnen namelijk liegen over gegevens en dat is een gevaar voor je bitcoin.

Electrum roept in hun documentatie dus op om een eigen server of een server te gebruiken die ze vertrouwen. Een andere optie is een ‘watchtower’ gebruiken.

Onder de noemer ‘submarine swaps’ is het ook mogelijk om on-chain bitcoin om te wisselen voor BTC op het Lightning Netwerk. Deze service kost je echter wel een paar satoshi’s.

Ondersteuning

Electrum is niet de enige software die het Lightning Network ondersteunt. Er zijn tal van custodial en non-custodial opties. Lees deze twee artikelen om zelf te starten:

We hebben een gloednieuwe Telegram chat speciaal voor al je vragen of opmerkingen over het Bitcoin Lightning Network. Kom gezellig langs en praat mee.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!