hack bitcoin btc scam sluiting

Voormalige Bush-lobbyist riskeert 5 jaar cel vanwege ‘Bitcoin oplichting’

Een bekende Amerikaanse lobbyist riskeert een maximale celstraf van vijf jaar vanwege financiële fraude met ‘bitcoin technologie’.

Jack Abramoff is een gevallen lobbyist die nog voor president George W. Bush heeft gewerkt. Hij is de oprichter van AML Bitcoin, een van de duizenden ICO’s die gefaald hebben.

Investeerders staken in totaal 5,6 miljoen dollar in de start-up, maar kregen er niets voor terug. Tegen Abramoff is nu een maximale gevangenisstraf van 5 jaar geëist wegens fraude en oplichting.

Bitcoin oplichting

Hij heeft namelijk tegenover de rechtbank in San Francisco schuld bekend, zo blijkt uit een persbericht van het ministerie van Justitie.

Hoe ging het in dit project in zijn werk? Beleggers kochten AML Bitcoin tokens met het idee dat deze meer waard zouden worden dan Bitcoin.

De verkoop ging via het bedrijf NAC Foundation uit Nevada. Ook de CEO van dit bedrijf, Rowland Marcus Andrade, is aangeklaagd wegens fraude en witwassen van geld.

Beide heren hebben beleggers voorgelogen over de ‘bitcoin technologie’  en de partnerships die ze met overheden hadden gesloten. De technologie zou zijn bedoeld om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.
Een klacht van één van de investeerders. Bron: Better Business Bureau

SEC regulering

De Securities and Exchange Commission (SEC) had haar vraagtekens bij het project. De waakhond publiceerde in april 2019 een raamwerk aan richtlijnen. Bedoeld om alle diverse ICO-projecten en hun cryptovaluta te categoriseren.

Dat leidde ook tot nader onderzoek naar de wandelgangen van AML Bitcoin.

‘Deze verdachten hebben investeerders herhaaldelijk misleid met niet-bestaande technologie. Ze beweerden ten onrechte dat deze technologie transacties veiliger zou maken’.

Kristina Littman van de SEC

Uit diverse onderzoeken blijkt dat blockchain startups, ook wel bekend als ICO’s, grotendeels hebben gefaald. Uit onderzoek zou blijken dat circa 90% hun beloftes in hun white paper niet heeft waargemaakt. Beleggers hebben ongeveer 10 miljard dollar verloren met deze avonturen.

Opmerkelijk: de website van AML Bitcoin is nog steeds online.

Bitcoin

Vooropgesteld: deze vorm oplichting is geheel niet gerelateerd aan bitcoin technologie. Dit zijn oplichters die beleggers hoge winsten voorspiegelen en hun beloftes niet kunnen waarmaken of nakomen.

Bitcoin heeft geen oprichter of bestuurder, de bedenker van de technologie is anoniem. De code is open-source en de financiering van projecten komt vanuit bedrijven uit de community.

Zo heeft onlangs de Human Rights Foundation een fonds gelanceerd voor Bitcoin ontwikkelaars. Bedrijven als Square Crypto, Kraken, Bitfinex en BitMEX ondersteunen ook Bitcoin ontwikkelaars. De hoogte van deze ‘subsidies’ vallen in het niet met de miljarden dollars die ICO’s hebben opgehaald.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!