Bitcoin BTC TA technische analyse TA Elliott Waves

Bitcoin analysebedrijf Chainalysis trekt terrorisme-expert van Trump aan als adviseur

Chainalysis heeft een nieuwe adviseur aangetrokken om mee te helpen aan de analyse van de Bitcoin blockchain. Het gaat over Sigal Mandelker, voormalig staatssecretaris van de Amerikaanse Terrorism and Financial Intelligence afdeling. Ze werkte hier onder het bewind van president Donald Trump.

Bitcoin analyse

Het bedrijf Chainalysis heeft een haat-liefde verhouding met de bitcoin industrie. Aan de ene kant hebben ze nauwe lijntjes met beurzen omdat ze tools leveren om inkomende stortingen te kunnen labelen en achterhalen. Een bekende tool is Know-Your-Transaction (KYC) waar onder andere Binance en Kraken gebruik van maken.

Aan de andere kant is er scepsis vanuit de Bitcoin community, omdat deze partij moedwillig de identiteit achter (bepaalde schimmige) betalingen probeert bloot te leggen. Daarmee proberen ze dus de privacy aspecten van Bitcoin te ondermijnen.

En met dit werk gaat Sigal Mandelker zich dus bezig houden. In oktober vorig jaar nam ze ontslag bij de Amerikaanse anti-terrorisme afdeling. Ze waarschuwde destijds al dat er gepaste wetgeving nodig was om bitcoinbeurzen met het oog op terrorisme te gaan reguleren.

Nu gaat ze hier mee verder als adviseur voor Chainalysis.

Investeringen

Daarnaast maakt het analysebedrijf gisteren nog even tussendoor bekend dat ze $13 miljoen extra hebben opgehaald uit een Series B-ronde. Daarmee komt het totaalbedrag nu terecht op $49 miljoen.

De investeringen komen onder andere vandaan bij Ribbit Capital en Sound Ventures. Mandelker is partner van de eerstgenoemde partij. Dit is een bedrijf dat zijn durfkapitaal investeert in fintech-startups

 

Mandelker laat weten dat Chainalysis “fantastisch werk heeft geleverd door tools voor blockchain-analyse te leveren aan financiële instellingen, overheidsinstanties en beurzen.”

“Ik ben verheugd om met het team van Chainalysis samen te werken om te helpen om de samenwerkingen te ontwikkelen, de technologieën in de financiële dienstverlening te verbeteren en illegale netwerken uit te roeien.”

Privacy en Bitcoin

Sinds de komst van CoinJoins en de komst van CoinSwaps en Taproot in het verschiet gaat het voor dit soort bedrijven steeds moeilijker worden om betalingen te achterhalen.

Heb je twijfels over de privacy van jouw transactie? Dan heeft blockexplorer Blockchair hier een handige privacy-o-meter voor ontwikkeld. Het geeft iedere transactie op basis van een aantal indicatoren een rating.

Echter zal Bitcoin nooit helemaal privé zijn, volgens Andreas Antonopoulos. Hij denkt onder andere dat updates als ‘ring signatures’ en ‘stealth adressess’ er niet snel van zullen komen. Antonopoulos: ”Dit soort updates zouden voor veel controverse zorgen.”

Er zijn echter heel veel manieren hoe je met de huidige Bitcoin software jouw privacy kunt verbeteren. Lees hier over 10 tips om anoniem te blijven.

Heb je nog vragen? Stel ze in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!