bitcoin BTC lightning network LN apps appstore

Strike lanceert bèta: Betalen via het Bitcoin Lightning Network met VISA

Met Strike proberen de ontwikkelaar naar eigen zeggen de grenzen tussen bitcoin en de dollar weg te vagen. Als je een bankrekening hebt en de app installeert kun je bitcoin kopen via het Lightning Network.

Wereldwijd tuigen steeds meer overheden regels en wetten op om bitcoin aankopen te reguleren. Na onderzoek van het team achter Strike bleek dat niet alle gegevens nodig zijn om de app te lanceren.

Mallers: ”Na ontelbare uren onderwijzen van regelmakers en verschillende aanpakken ontwerpen kwamen we tot de conclusie dat we niet alle informatie nodig hebben voor mensen om zich te registreren.”

De developer zet wel een kanttekening bij bovenstaand filmpje: hij zegt dat de meeste gebruikers alleen hun naam en telefoonnummer hoeven te delen.

Toegangswegen

Met Strike is er een nieuwe manier voor het traditionele banksysteem om te communiceren met bitcoin en het Lightning Network. Dit opent mogelijkheden voor ondernemers en gebruikers.

Je kunt allerlei toepassingen bedenken: met name het kopen en verkopen van bitcoin met je bankpas is makkelijker dan ooit met Strike.

Ook kun je gemakkelijk openstaande facturen betalen via het Lightning Network. Je kunt bijvoorbeeld je biertjes op de net geopende terrassen afrekenen met bitcoin terwijl het café gewoon euro’s op de bank krijgt.

Dan moet Strike overigens wel nog even met een toepassing komen voor Nederland. Momenteel is het nog niet mogelijk om door de lichte registratieprocedure te komen.  Voorlopig gaat het alleen om dollars en worden inwoners van sommige staten in Amerika ook nog geweerd.

Dit heeft ongetwijfeld te maken met strengere of andere regels.

Oplossingen

Strike probeert met zo min mogelijk persoonlijke gegevens een bitcoin service te verlenen. Aan de andere kant van het spectrum heb je grote betalingsverwerkers die ook serieus kijken naar bitcoin diensten.

Een van die partijen is PayPal. Volgens sterke geruchten wil het bedrijf nog dit jaar beginnen met het aanbieden van bitcoin.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!